30.5.2019

Sentään tulos

Eilen siis käytiin rally-kisassa Lahdessa. Greetan kasvattaja lähti matkaseuraksi, mikä oli tosi kiva juttu, kun Lahteen on sentään puolentoista tunnin ajomatka.
Vaun hallissa treenaa myös Korkeavireen porukka ja olin aika kauhuissani, kun huomasin, että samaan aikaan kisan kanssa oli menossa agilitytreenit viereisellä kentällä. Joukossa sangen kovaäänisiä ohjaajia ja koiria. Kun yksi porukka poistui, uusi tuli tilalle. Ei hyvä.


Tältä näytti voittaja-rata. Aika mukavan näköinen. Voittajaluokan kisaajia oli ainakin viisitoista ja Greetta kisasi toiseksiviimeisenä. Ehdin siis hakea sen halliin ja se sai kuunnella ja katsella ääniä ja ihmisiä. Tehtiin vähän liikkeitäkin. Se oli mielestäni aika kivassa mielentilassa eikä hirveästi jännittänyt. Mutta kun mentiin kehään, alkoi voihke ja ääntely. Se kuunteli naapurikentän ääniä ja sitä piti naarata tämän tästä. Voittajaluokassa ohjaaja ei saisi kauheasti kumarrella ja sitä myös tiukasti arvostellaan. Sen huomasin, kun katsoin videota ja tuloslappua. Turhanpäiväinen kymppi tuli helposta liikkeestä, mutta Greetta oli taas katsomassa muualle ja kymppi tuli. Olin niin uupunut kaikesta livertelystä, etten uusinut yhtään mitään. Mutta katsokaa itse:


Mutta saatiin tulos. 78 pistettä. Oltaisiin voitu taitojemme puolesta saada paljon enemmänkin, mutta ollaan nyt tyytyväisiä edes tästä. Ohjauksia pitää hioa pienemmiksi ja Greetan täytyy sellaisia myös oppia kuuntelemaan. Seuraava rally-kisa on kesäkuun puolessa välissä ulkokentällä Kotkassa. Hellettä ei toivota.

Tänään Saaga sai kesätukan. Käytiin Eija-kasvattajan trimmaamossa. Nyt taas kelpaa kesää viettää. Aamulla pesin koiran, mistä se oli aika närkästynyt. Tärkeintä oli saada silmänympäryskarvat pois, sillä silmät vuotavat kuivasilmäisyyden takia ja tulee mustaa töhnää karvoihin. Laitan kyllä geeliä silmiin. Nyt eivät karvat haittaa.

Käytiin iltapäivällä lenkillä ja vähän valokuviakin ottamassa. Voikukkapelto oli jo vähän harventunut eikä Saaga ollut yhtään motivoitunut tulemaan kasvien keskelle, mutta sinne sen kiskoin, että saadaan kuva.

                                             Greetta hymyää, Saagalla suu viivana.
                                                 Ja sitten kiireesti pois ja autolle.                                             Gretta sen sijaan oli oikein innokas poseeraaja.
                                       Voikukkien lisäksi kukkii tällä hetkellä kaikenlaista.

                                                                 Metsämansikka

Sireenikin alkaa jo avata kukkiaan.
Lahden reissulla näimme kaksi täydessä kukassa olevaa rypsipeltoa. Toukokuussa!!!

Talomme takana on omenapuu ja se on täydessä kukassa.                                                        Jokipuisto kukkii täyttä häkää.
                                                        Kevät on värikästä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti