24.5.2019

Mökkireissu Nummi-Pusulaan

Lähdimme maanantaiaamupäivällä ajelemaan kohti Nummi-Pusulaa. Vanhalla opiskelukaverilla ja ystävälläni Päivillä on siellä kesäpaikka. Päivillä on kaksi schapendoespoikaa, Onni ja Neppu, jota emme olleetkaan nähneet aiemmin. Neppu on seitsemän kuukautta vanha. Sää oli mitä parhain. Navigaattori vei pikkuteitä ja ihan olin sen varassa ajellessani. Lopulta se vei minut metsäiseen umpikujaan. Hetken piti hengittää ja sitten tehtiin u-käännös. Onneksi juuri sivutieltä tuli metsäkone, jonka kuljettajalta saatoin kysyä neuvoa ja loppujen lopuksi pääsimme kunnialla perille. Ensi kerralla kyllä mennään ihan muun kuin navin opastuksella.


                                                                      Tämä on Neppu.


                                                                      Tässä on Onni.

Koirat olivat tosi tyytyväisiä päästessään pois autosta kahden ja puolen tunnin ajomatkan jälkeen, vaikka ne nukkuivatkin koko matkan. Mörköikäinen Neppu oli aivan järkyttynyt Saagasta. Se haukkui hysteerisenä ja hyökkäili. Saaga yritti heilutella häntäänsä rauhassa ilmoittaakseen, ettei ole paha, mutta tämän tästä Neppu muisti, että Saaga on pelottava. Se pistettiin välillä jäähylle ja se auttoi hiljalleen. Mutta kun illemmalla vielä kerran pikkukoira oli hermoromahduksen partaalla, Saaga levitti hartiansa, hyökkäsi Neppua kohti ja ärisi. Se riitti. Nepun ei enää tarvinnut sinä iltana yhtään ottaa kantaa Saagaan vaan vietettiin rauhanomaista rinnakkaiseloa. Greettaa Neppu ei pelännyt eikä ottanut itseensä, kun se nuuhki Greettaa ja pikkuneiti sanoi grrrr. Neppu vissiin vaistosi, että Gee on samalainen hömelö kuin se itse.Oli tosi kuumaa, vaikka oltiinkin veden äärellä. Laitoin Saagalle kastellun froteeloimen ja se osasi hakeutua varjopaikkoihin, kuten pöydän alle. Saagalla meni vatsa lörölle kuitenkin helteen takia, niinkuin edellisenkin helteen aikaan. Vanhan koiran elimistölle kova juttu.
 
 Rantaan oli tullut isot lautat kuusen tai männyn siitepölyä. Saaga kokeili, voisiko juoda, mutta ei sitten maistunut. Onneksi pihalla oli paljon vesikuppeja ja se hyvin osasi hoitaa omaa vesitasapainoaan.
Neppu ja Onni ovat innokkaita keskenään leikkijöitä. Greetta seurasi kiinnostuneena poikien touhuja. Näki, että mukaan teki mieli.               Vähän se jo poikien perään syöksähtikin, mutta sitten alkoi vähän jännittää.
Kunnes toisena päivänä ne alkoivat Nepun kanssa vähän tunnustella leikin alkua toistensa kanssa.
Koska Greetta ei ole oikein kenenkään kanssa uskaltautunut leikkiin ennenkuin pitkän lämmittelyn jälkeen,niin tämä oli iso ihme ja vielä isompi ilo sekä minulle että pikku-Geelle. Voi että noilla kahdella oli kivaa. Kännykällä sain videoitakin otettua.                                                                Leveä hymy ja hirveä hiki

                  Vanhempi osasto katseli ihan tyynesti nuorison menoa. Eivät menneet mukaan.

                                                   Illalla otettiin porukkapose mökin terassilla.
                               Aamuyöllä Saaga halusi pissalle. Aurinko oli jo nousemassa.


                                      
                                           Greetta-kukkaistyttö kiittää leikkikaveri-Neppua.
                                            - ja kaikki kiitämme ehtoisaa Päivi-emäntää.
                                            Oli kyllä todella rentouttava ja mukava vierailu.

                                    Kotimatkan teimme suorinta reittiä Päivin ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti