17.3.2019

Jessican opissa

Käytiin Greetan kanssa perjantaina Strömforsissa Jessica Svanljungin koulutuksessa. Etukäteen mietin, missä apua tarvitaan ja kirkkaimpana probleemana nousi meillä tunnistusnouto.
Niin kauan kun kapulan piilotettiin nauhojen alle, Greetta malttoi haistella, mutta kun nyt olen laittanut kapuloita riviin esiin, kierrokset ovat olleet taivaissa, koira nyyhkii ja piippaa, ei malta kunnolla haistella, kiitää edestakaisin ja saattaa maistella kapulaa. Pääsääntöisesti se on tuonut oman lopulta, mutta hirveästi siihen menee aikaa ja energiaa.

Nyt saimme ohjeeksi seuraavaa: asetun lattialle ( esim.kotona) istumaan. Kapuloita on levitetty ihan lähelle sikin sokin ( hajuttomia tässä vaiheessa) Pihdillä laitetaan oma joukkoon. Koira makaa minun edessäni. Sen eteen laitetaan nami, jonka se saa kun on rauhallinen ja katsoo minuun. Saman tien tulee hiljainen etsi-käsky. Kun koira löytää oman ja tuo, se saa palkan ja saman tien se laitetaan taas eteen maahan. Kapula laitetaan uuteen paikkaan. Taas rauhoitetaan tilanne, laitetaan nami maahan, annetaan lupa ottaa ja lähetetään etsimään. Myös kehu on hyvin hillitty. Greetta toisti tätä monta kertaa peräkkäin ja ero aikaisempaan oli huikea. Saattoi välillä pientä ääntä kuulua, mutta paljon se teki hiljaa myös töitä. Kokeiltiin niin, että koira oli kauempana makaamassa, minä lähellä kaupuloita. Nami oli koiran edessä ja sai ottaa ja lähetä kapulalle, mutta matka toi ääntä lisää. Eli lähitreeniä tehdään vielä pitkän aikaa rauhan varmistamiseksi.

Toinen pieni ongelma on peruuttamisessa koiran meneminen hyvin takana, niin etten näe sitä. Palkan suunta pitää olla heitto eteen, jotta koiran ei kannata mennä niin pitkälle.

Kaukot saivat kehuja. Ollaan paljon edistytty. Minun täytyy muistaa palkata seisominen niin, etten yhtään vedä koiraa eteenpäin. Sen takia voi koira alas menossa helposti vähän takatassuja nykäistä, kun menee maahan. Lähietäisyydeltä alas meno yhä. Mutta Greetta osasi kuitenkin aika hienosti. Se, mikä oli hämmästyttävää, oli se, että Greetta teki yhdessä Jessicankin kanssa. Ei ole ikinä tehnyt kenenkään muun kanssa juttuja. Aika huippua, että pystyi siihen.

Hyvä treeni - ja treeni-into kasvoi edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti