24.3.2019

Ei meistä ole

Kyllä maar aika lailla masennuin, kun käytiin eilen Koiraklubilla agimöllikisoissa Greetan kanssa. Olin ilmoittanut meidät kahdelle mölliradalle ja kahdelle kilpailevien radalle. Jo ekalla radalla alkoivat Greetan kierrokset nousta ja pysyivät korkeina joka radalla. Se karjuu putkien edessä ja karjuu hyppyjen edessä, kun ei kuuntele, mitä sille huudan. Kerran kaatua mätkähdin, kun yritin vaihtaa puolta enkä ehtinyt. Koira oli tulossa jaloille ja väistin - ja kaaduin. Onneksi mitään ei suurempaan sattunut kummallekaan. Tiedän, että itse en osaa ohjata noin  nopeaa koiraa. Hoppuilen ohjauksissa, kun minulla on kiire. Mutta ei myöskään Greetta osaa kuunnella minua, kun sen päässä soi vain ajatus kovasta vauhdista. Se vain huutaa. Sitten me steppailemme toistemme tiellä ja mistään ei tule mitään. Joskus  radat ovat sellaisia, että minä ehdin ja koira toimii paremmin, mutta vain joskus. Silloin hetkeksi herää toive, että ehkä kehitys kehittyy myös meidän kohdallamme. Mutta sitten tulee samanlainen päivä kuin eilen ja tajuaa, että mikään ei ole muuttunut.

Silti laitan itselleni tähän muistoksi 16.3. omissa möllikisoissa tehdyn radan, joka oli jo paikoittain agilityn näköistäkin. Silloin olin ilmoittanut koiran vain yhdelle radalle.


                 Kerrankin oli ihan hyvä mieli, kun lähti kisoista kotiin, vaikka hylky tulikin.

                                            Sitten vähemmän hyvän mielen video.

                    Videolla kooste eilisiltä radoilta muutamasta hyvästä putkesta ja monesta haukkuisasta.


Päätin, etten mene seuran agikisoihin. Toki Greetan kanssa treenaillaan pieniä juttuja, kun se kuitenkin niin rakastaa tehdä agilitya. Mutta jos kierrokset nousevat tuollaiselle tasolle, lopetan saman tien tekemisen.  Kokkolaan on kesäksi mökki varattu ja siellä tehdään varmaan ratoja, mutta tuskin paljon sen enempää. Ensi vuodeksi sitten hankin vain harrastelijalisenssin, jotta voin omassa hallissa Greettaa viihdyttää lajin parissa. Kunnianhimoiset treenit sitten tokossa ja rallytokossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti