28.11.2016

Vuoden viimeinen toko-koe

Perjantaina mentiin Lappeenrantaan isän luo ja hyvä, että mentiin. Lauantaiyönä ja aamulla satoi paljon lunta, joten oli ylellistä, että siinä kelissä oli ajoa koepaikalle kymmenen minuutin verran.
Lappeenrannan Palveluskoiraharrastajat järjestivät kokeen Laun hallilla ja tuomarin toimi Harri Laisi.
Jos kaikki ne liikkeet olisivat onnistuneet, jotka Friida oikeasti osaa, niin oltaisiin saatu ykköstulos, mutta niin ei käynyt.

Tässä pisteet:

Paikkaistumisesta tuli kymppi ja paikkamakuusta 9. Friida kävi jotenkin vinksalleen makaamaan ja nousi vinksalleen ylös, josta sakotettiin. Mutta muuten oikein kelpo suoritukset.'

Koe oli kahdessa osassa.
Ensimmäinen liike oli tunnistusnouto, jossa kapula olivat takaperoisen L-kirjaimen mallissa ja oma oli pystyosassa. Friida haki kapulan varsin reippaasti, mutta pureskeli sitä palatessa. Tästä liikkeestä saatiin 9.

Seuraavaksi oli merkitön merkki ja ruutu. Friida meni melko hyvin merkittömälle ja lähti reippaasti kohti ruutua. MUTTA mikä ihme aivopieru iski, sillä se kesken kaiken kääntyi ja kävi maahan. Eikä siis ollut ruudussa. Ikinä se ei ole näin tehnyt ja ruutuun meno on ollut sangen varma liike. Nyt siitä pyöreä nolla. Huokaus.

Sitten oli kauko-ohjaus.
Pieni eteneminen tapahtui, tuomarin mukaan vähän edestakaista liikettä, mutta saatiin liikkeestä 8,5 joten ei tainnut ihan pahaa olla.

Ohjattu nouto sujui varsin mallikkaasti. Nopeammin olisi voinut koira mennä merkille, mutta muuten oli hyvä suoritus. Saatiin siitä 9,5 pistettä.

Toinen osio  alkoi zetalla. Oli päättänyt hyvin merkitsevästi katsoa koiraa käskyn antaessani, kun sillä on ollut tapana arpoa ja myös mukaan lähtö liikkeen jälkeen on ollut tahmeaa. Koira teki kaikki liikkeet, mutta kaksi pistettä meni ylen painokkaista käskyistä. Eli pisteitä 8.

Seuruuta ollaan treenattu jonkin aikaa niin, että palkka on suussa. Tämä on parantanut kontaktia ja se näkyi myös kokeessa. Seuruu oli tosi pitkä ja ihan lopussa Friida kerran alkoi haistella, mutta muuten se teki töitä kanssani ihan eri malliin kuin parissa aikaisemmassa kokeessa. Peruutusosio meni plörinäksi ja otetaan nyt työn alle. Aiemmissa kokeissa se on sujunut paremmin. Joka tapauksessa saatiin seuruusta 8.

Luoksetulossa Friida teksi kaksi kertaa maahan menon. Saatiin 6 pistettä.  Huokaus. Tätä ollaan turhan vähän pidetty mielessä, mutta ihan tarpeeton pisteiden menetys kyllä tästä.

Sitten se hyppyhässäkkä. Ensimmäistä kertaa tehtiin liike alusta loppuun. Friida meni kartiolle ravaamalla, kiersi kartion ja seisahtui omineen. Sanoin nimen ja se lähti liikkeelle ravilla,  josta sain sen istumaan. Kaksi kertaa piti käskeä noutamaan, mutta loppu meni tyylipuhtaasti. 7 pistettä tästä.

Saatiin 227,5 pistettä ja kakkostulos siis.

Vielä on hiomista ja parantamista, mutta tämä koe jo lupasi, että ykköstuloskin on saavutettavissa, kunhan jaksetaan treenata.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti