8.5.2016

Äitienpäivä

Ihana aurinkosunnuntai kruunaa aurinkosen ja lämpimän viikon. Ehkä turhankin lämpimän minun makuuni, mutta ei pidä valittaa. Kesä lähenee.

Viime maanantaina käytiin Greetan kanssa ensimmäistä kertaa epävirallisissa agilitykisoissa. Haminassa oli möllirata, jossa oli vain putkia ja hyppyjä. Tiesin jo lähtiessäni, ettei siitä selvitä millään, mutta olihan kiva käydä kokeilemassa. Greettahan on tehnyt siis vain muutamaa hyppyä ja putkea kerrallaan, joten rata on vielä kaukaisena tavoitteena. Ja pienet pätkät onnistuivatkin, mutta kun minäkin juoksin, niin Greetta kuumui ja tuli hypyltä minulle ränkyttämään.  Sitten taas tehtiin pätkä ja taas ränkytettiin. Jos koira olisi osannut irrota, olisi homma sujunut paremmin, mutta otettiin tämä maksullisena harjoituksena. Tehtävää on siis vielä paljon edessä, ennenkuin uskalletaan virallisiin kisoihin. Ehkä vuoden päästä.

Friida kävi sitten tiistaina evl-koulutuksessa taas. Tällä kertaa tehtiin zetaa. Kun seuraaminen on kunnossa, niin eihän siinä liikkeessä mitään ongelmaa ole. Ja seuraaminen on kuulemma parantunut. Hyvä niin. Jatkamme harjoitusta ja minun pitää puuttua aina, kun koira yhtään laskee katsetta muualle katsoakseen. Kun seurataan, katse on oltava ohjaajassa.  Onneksi Friida kestää paljon toistoa, mutta turhaan sitä on hirveän pitkillä seuruilla kiusata. Hyvät täsmätreenit ovat paremmat.

Torstaina oltiin vielä Saijan treeneissä ja vaikka joissain liikkeissä ( esim.kiertoliikkeessä) ollaan edelleen vaiheessa, niin taidot kehittyvät oikein hyvään suuntaan.

Äsken käytiin Krissen, Manun ja Elmon kanssa treenaamassa tokoa ulkokentällä. Mukana oli vain Greetta. Senkin seuraamispätkät olivat tänään tosi hyviä. Kapulan pitkä pito on vielä vaikeaa, mutta hyppy  on valmis ja kiertokin vauhdikas. Se tarvitsee siinä apuaskeleen toistaiseksi. Lopuksi Greetta ja Elmo tutustelivat. Kun Elmo tuli liian innokkaasti, Greetta vähän esitti hammasta, ja Elmo osasi heti olla todella kohteliaasti kauempana. Tästä kasvoi Greetan luotto Elmoon niin, että se kutsui Elmoa juoksuleikkiin. Matala pöytä oli Greetan turvapaikka, jonka päälle tai alle se pinkaisi juoksujen välillä, mutta juoksu oli iloista ja rentoa ja Elmo oli aivan täydellisen hyvä leikkikumppani.
Greetalla on vähän ollut ongelmana, ettei se vieraiden kanssa leiki.Juoksee vain mukana. Mutta nyt se oli itse aloitteellinen.

Niinkuin tässä yhtenä päivänä kotonakin oli - aloitteellinen siis.
Friida makasi olkkarin lattialla ja sitä selvästi väsytti. Greetta halusi leikkiä. Sain siitä hauskan videon kännykkään ja se on tässä.


Saagalla oli helatorstaiaamuna hirmuinen närästys. Ei ole ollut aikapäiviin. Onneksi meillä on Antepsin-tabletteja, jotka auttoivat. Koska närästyksessä kurkkua alkaa kutittaa tai kirvellä, annoin kovaa ruisleipää, joka vähän helpottaisi kutinaa.  Päivällä annoin vielä varulta yhden tabletin, vaikkei enää oireillutkaan. Mikähän kumma sen aiheutti?

Viime yönä Friidalla oli vähän maha löröllä ja käytiin kahteen otteeseen ulkona. Nyt aamulla on jo rauhallisempi maha. Annoin sille aamupalaksi raejuustoa ja Canicuria. Pitää juottaa paljon tänään, kun on helle ja kolme agilitykisaa edessä Maijan kanssa. Perjantaina käytiin vähän Heinlahden kentällä, jossa Maija teki keppejä Friidan kanssa.  Vaikka Friida välillä vilkuilee minuun päin, kyllä se tekee tosi hyvin töitä Maijan kanssa.


Tulosraporttia myöhemmin.

Neljä kuukautta sitten äiti nukkui pois. Hyvää äitienpäivää, äiti rakas, sinne pilven reunalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti