8.6.2013

Jumppaa ja kuntoilua

Paitsi että Saagan kanssa käydään uimassa, käytiin myös tiistaina sen kanssa fysioterapeutilla. Kotkaankin on vihdoinkin saatu yksi, vieläpä tuttu Aurasen Kirsi. Kerroin Saagan taustoista ja Kirsi laittoi meidät kulkemaan edestakaisin erilaisilla vauhdeilla. Samalla Kirsi tarkkaili Saagan liikkeitä. Peräpään heikkouden hän totesi myös, niinkuin aiemmatkin tutkijat. Eli Saagan takajalkojen liikerata on niukka ja voimaton, kun lihakset eivät ole hyvät.

Sitten mentiin sisälle käsittelyyn. Saagan selkä oli aika juntturassa. Sitä käsiteltiin ja tutkailtiin kroppaa muutenkin.  Syvät lihakset ovat surkeassa kunnossa, mikä ei ole ihme, kun
Saaga oli niin pitkään levossa ontumisen takia - ja muutenkin se on ollut loivaliikkeinen. Sinänsä takajalkojen liikkuvuus on tosi hyvä, joten kun aletaan saamaan perään puhtia, niin luulisi juoksussakin laajempien liikeratojen löytyvän. Saatiin jumppaohjeita niskalle ( venytystä alas rintarankaa tukien) ja takajalkojen nostelua syvien lihaksien kehittämiseksi. Tasaista liikuntaa, ei mitää rajua vielä tässä vaiheessa. Uusintakäynti sovittiin heinäkuun alkuun.

Nyt sitten ollaan tehty jumppaliikkeitä, lisäksi ollaan tehty päivittäin dobo-pallolla tasapainoilua - ja kerran jo käyty fillarilenkilläkin. Pidin vauhdin hyvin rauhallisena, jotta Saaga pysyisi mukana rauhallisella ravillaan. Näitä kaikkia jatkamme.  Saagasta jumpat ja doboilut ovat tosi hauskoja, fillaroinnista en nyt niin tiedä.

Friida sai keskiviikkona elämänsä ensimmäisen hieronnan, kun Saija kävi hieromassa sen ja Assin. Friida hössäsi hetken, mutta asettui tosi nätisti makaamaan ja pysyi rauhallisena maassa koko käsittelyn ajan . Pikku jumeja oli, mutta periaatteessa koira on oikein hyvässä kunnossa eikä vielä ole tarvetta säännölliseen käsittelyyn. Jes! Terveesti pikkutyttö liikkuu myös minun mielestäni. Käytiin senkin kanssa fillarilenkillä, ja kyllä askellus on aivan toista luokkaa kuin Saagalla.

Uimista jatketaan säännöllisesti kesän ajan.  Nyt Friida jo porhaltaa veteen hakemaan lelua täyttä vauhtia. Ensimmäisen uinnin jännitys on unohtunut.

TÄSSÄ VIDEO EKASTA UIMAKERRASTA KIVIJÄRVESSÄ.

Ja tässä kuvia hiekkakuopalta. Ei enää kainostella vaan lähdetään suoraan matkaa.Friidan juoksujen toinen viikko lähenee loppuaan. Yksi viikko vielä ja juhannuksen jälkeen voidaan alkaa kisaamaan taas. Ihan kiva. Tosin olen kyllä nauttinut tästä kisaamattomuustauosta minäkin. 

Saaga pääsi Friidan toko-treenivuorolla treenaamaan. Voi että, miten sillä oli loistava treenivire. Seuraaminen oli vallan mainiota. Ruutuun mentiin hyvällä vauhdilla sen kummemmin ruutua esittelemättä etukäteen. Löytyi - eikä namia tarvittu. Kaukokäskyt sujuivat aika kaukaa jo, eikä juurikaan Saaga edennyt. Ollaan siinä edistytty iso askel.  Istumisessa ennakoi, mutta kun otin uudestaan, istui hienosti oikeaan aikaan. Tunnarikapula jäystämiseen pitäisi puuttua jollain lailla. Pitämisharjoituksia ainakin, mutta olisiko muita ideoita jollain lukijalla?  Saagan kanssa oli ilo tehdä töitä. Sama vire jatkui Jylpyn kentällä, kun tehtiin luoksetuloa. Oli tosi hyvät stopit.   Nyt alkaisi olla itsellä jo into lähteä kisaamaankin tuon otuksen kanssa, mutta ensin pitää saada doping-aineet haihdutettua eli kipulääkekuuri loppuu ensi maanantaina ja siitä kuukausi eteenpäin on varoaikaa. Todella toivon, että Saaga ei ala uudestaan ontumaan, vaan lääkityksellä ja kuntokuurilla saadaa typykkä priimakuntoon.

Mahalöröä on helteitten takia ollut ensin Assilla ja sitten Saagalla. Onneksi raejuusto-Canicur-kuuri auttaa aika nopeasti. Friida on onneksi säästynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti