10.6.2013

Puistokierroksella

Tänään lähdettiin Windylän jengin kanssa puistokävelylle Kotkaan. Assin jätin kotiin, sillä sen koivet eivät olisi niin pitkää kävelyä kuitekaan jaksaneet.  Kotikaupungissamme on loistava puutarhuri Heikki Laaksonen, jonka ideoimana on syntynyt Katariinan meripuisto, jossa on istutuksia, mutta myös laaja ruohokenttä pelaamiseen, auringon ottoon ja muuhun. Rannalla on kuntoilulaitteita ja lapsille leikkitelineitä, on pieni hiekkaranta, grillauspaikkoja, labyrintti ja vaikka mitä. Upea puisto. Sieltä startattiin rantoja pitkin kohti matkustajasatamaa Sapokkaa. Sapokassa on myös kahvila Tulikukko, jonne koiratkin ovat tervetulleita. Niinpä parkkeerasimme sinne terasssille, haimme koiria varten varatun vesikupin läähättäville koirille ja itse joimme hyvät jäätelökahvit merituulia haistellen.

Paluumatkalla menimme toisen hienon puiston, Sapokan puiston kautta. Alppiruusupensaat olivat alkaneet kukkia ja lajikkeita oli useita.

                                                                      Mun nuput

Koiria laitettiin poseeraamaan tämän tästä eri paikkoihin. Aika kuuliaisesti ne suostuivat istua tönöttämään paikoillaan, vaikka välillä Windyn korvien asennosta näki, että sen mielestä homma oli erittäin tyhmää. Mutta kesti se koettelemukset urheasti.

                                            Vuoden 2013 Klag-porukan kokoontumisajot

                    Puistossa on myös japanilaishenkinen alue. Sinnekin koirat laitettiin poseeraamaan.

                                                    Hieno kivipenkki - ja Windyä tympii.


Friida oli matkan varrella jo yrittänyt yhteen jos toiseen rantaan päästäkseen kastautumaan. Niinpä sitten päästin sen irti koirille sallitussa rannassa. Vesi oli aika matalaa, joten uimasille ei voinut ruveta, mutta kahlata saattoi kumminkin.


Pienen vilvoittelun jälkeen jatkettiin matkaa kohti Katariinaa. Sieltäkin löytyi kohta, jossa ottaa kuvia. Tuttu paikka jo ennestään meille.

                                                                 Windy ja Sabi

                                                                      Äitejä ja tyttäriä


                                   Valkoposkihanhet laiduntavat säännöllisesti Katariinassa.

Sitten suunnattiin kotiin. Oli ihana retki, sillä vaikka oli lämmintä, koko ajan mereltä puhaltava pieni tuuli vilvoitti oloa.  Kannatti lähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti