23.4.2024

Uintia, kisaamista ja vähän treeniäkin

 Säät ovat olleet todella oikulliset. Kauniita aurinkoisia kevätsäitä on ollut vain muutama. Mutta ei pilvisissä päivissäkään ole mitään vikaa, vaikka olisi vähän sumuistakin. 

Kävimme eräänä aamupäivänä kävelyllä koirien kanssa Kyminlinnan vallituksilla juuri tällaisena sumuisena päivänä. Kuvista päätellen olisi voinut olla syksy. Pajunkissat paljastavat kevään olevan kyseessä.Kyminlinnan vallitus on hieno paikka. Kesällä siellä toimii kesäteatteri. Linnoituksen sisällä ei ole mitään toimintaa. Toivottavasti sinne joskus tulee jotain järkevää. Nyt sisälle ei pääse kuin joskus järjestetyissä vierailuissa. 

Käytiin Molly, Marjut ja Opri ja minä Hyvänmielen koirauimalassa. Se laittaa ovensa kiinni huhtikuun lopussa ja tilalle tulee koulutustilaa. Harmi sinänsä. mutta uimareita on tainnut olla liian vähän. Joka tapauksessa vielä kerran Molly pääsi polskimaan. Oprilla on melkoinen uimavauhti, mutta kyllä Mollykin on hyvä uimari.


Mollylle tulee tuolla helposti kylmä. Siksi uinnin jälkeen pitää lämpimällä vedellä huuhdella koiraa ja sitten vuorata se hyvin froteemantteleilla. 


                                               Sitten kiireesti kotiin loppukuivatukseen.

Mollylla oli maanantai-iltana eli eilen kolmas mestariluokan rally-kisa. Linda Wiksten oli tehnyt erittäin kivan radan, joka oli kuin Mollylle tehty. Puuttuivat kaikki peruutukset, jotka ovat meillä vaikeimmat. 


Vaan eipä mennyt rata yhtään hienosti. Lähtöön mennessä joku koira haukkui ja sitä piti kytätä. Sitten piti pällistellä tuomari, sihteeri ja ajanottaja. Sitten piti kuunnella valokuvaajan kameran räpsytystä, haistella hallin hajuja ja mitä lie vielä kuullutkaan. Eli koira ei ollut kuin hetkittäin kanssani yhteistyössä ja tulos oli sen mukainen. Alla olevaan videoon olen merkinnyt saamamme virhepisteet. Nyt täytyy sanoa, että ne menivät Mollyn piikkiin kaikki. Plääh!

Nyt meillä on rally-kisatauko. Seuraava kisa on oman seuran rallykisa toukokuun lopussa. Tässä välissä treenaamme ahkerasti tokoa, sillä ensimmäinen avo-kisa lähestyy. Tänään käytiin omalla hallilla tekemässä avo-juttuja. Edelleenkin koira vähän häröilee paikoin, mutta oikeansuuntaisia alkavat liikkeet olla.Se, saadaanko millainen tulos kokeesta, nähdään sitten. 


Tehtiin myös piiiiitkän tauon jälkeen ylempien luokkien liikkeitä Greetan kanssa. Se oli innoissaan, vähän yliyritteliäs ja ruutu ja kierto tuottivat ääntä. Mutta kyllä se selvästikin oli aivan superinnoissaan. Pidetään voittajaluokan liikkeet treenin alla. Greetta täyttää loppuvuodesta 10 vuotta ja jos sen sitten siirtäisi erikosvoittajaluokasta voittajaan siltä varalta, että tulisi joku halu kisata senkin kanssa. Katsotaan nyt. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti