24.1.2022

Monenlaista talvisäätä ja muuta puuhaa

 Ennenkuin kuukausi vallan vaihtuu, pitää laittaa vähän tämän kuun päivityksiä.

On ollut oikea talvitammikuu. Se on ollut huippua. Vaikka säät ovat vaihdelleet salamannopeastikin välillä, niin silti ollaan saatu nauttia paljon kauniista talvimaisemista ja metsäretkistä, joista nyt tässä kuvakavalkadia.

Kävimme Marikan ja schapendoes Tovan kanssa eräänä lumisena pakkaspäivänä metsässä. Polkuja ei juuri ollut,joten kävi ihan urheilusuorituksesta lumessa kahlaaminen. Greetta karjui tämän tästä alkumatkasta, kun oli ihan yli-innostunut, mutta kyllä se sitten laantui.Molly on onneksi hiljainen ja hyvin tuli juttuun Toviksen kanssa. Tovis on kiltti koira.













                                            Poseerasivat kiltisti nämä kolme pakkaslumessa.

Viime viikollan retkeilimme oman joukon kesken vähän siellä ja täällä. Lunta oli satanut aamulla, mutta sain auton lumen alta kaivettua ja päästiin liikkeellekin.

Ensin suunnattiin Oiwalliseen Eläinklinikkaan varaamaan Greetalle rokotusaika, sillä kuun lopussa rokotukset ovat vanhaksi menossa. Mutta matkalla piti pysäyttää auto, kun jokimaisema oli niin kaunis,. Ja puitakin on aina hyvä kuvata, kun ne ovat lumihunnussa.

Hienon näköistä. Keskellä joen jäätä kökötti penkki. Kuka sen lienee sinne toimittanut,


                                            Aika saatiin varattua ja sitten matka jatkui

Kävin kurkkaamassa, miltä Siikakoski näytti ja hienohan se oli. Aurinko ja sininen taivas alkoivat tulla esiin, mutta tässä kuvassa näkyvät vain poispäin menevät lumipilvet.

Menimme Kyminlinnan vallituksille, mutta siellä oli polku aivan lumen peitossa, joten jatkoimme matkaa.

Menimme Ahstömin kentälle, jossa oli aura-autokin käynyt. Taivas oli sininen, ja yhtäkkiä alkoi tuuli puhaltaa. Kevyet lumet puista pöllysivät tuulen mukana pois luoden oikeita pilviä. Aika hienon näköistä.




               Koirat saivat juoksennella irti pitkin pikkutietä ja lopuksi vielä leikittiin palloleikkejä. 

                                 Seuraavana päivänä oli mittari nollassa ja lumikauneus poissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti