2.1.2022

Ekat kotitreenit ja palloilukuvia eiliseltä

 Tänään käytiin metsälenkki hihnassa ja sitten hallin pihalla taas palloiltiin. Heittelin palloa yhdelle kerrallaan ja toinen sai odottaa autossa. Kummallekin tämä odottelu oli tosi vaikeaa, ja kumpikin paukutti ensin turhautuneesti, kun paksi sulkeutui eikä heti ollut oma vuoro. Mutta yksi kerrallaan tehtiin ja molemmat pääsivät tekemään kaksi kierrosta. Greetalle tärkeämpää on juokseminen ja koska sillä on ääniongelma, haukulla ei pallo lentänyt vaan vasta hiljaisuudesta. Sen se on alkanut oppia. Jos alkaa lähteä lapasesta ja huutaminen käynnistyy, joutuu autoon rauhoittumaan. Jos luukku ja portti ovat auki, se voi jopa itse lähteä sinne omatoimisesti. Molly on hiljainen palloleikkijä. Sille on juokseminen kivaa, mutta palautus alkaa olla kohtuu nopea, sillä se rakastaa lelusta taistelemista ja ravistelua. Siinäpä tulee sitten tehtyä myös irrottamista, joka on tässä mielentilassa vähän vaikeampaa kuin muuten. 

Eilisessä säässä tein myöskin palloilua yksi kerrallaan. Jos ihan senkin takia, että oli kamera mukana. Kahdelle oman pallon heittäminen ja kuvaaminen siinä sivussa on turhan haasteellista. Ainoa aurinkoinen paikka oli hallin takana ja silloinkin aurinko kovin matalalla, vaikka oli puolipäivä lähestymässä. Lumen varjot ovat kuvissa todella siniset tästä sivuvalosyystä. 

Tässäpä kuvia Greetasta. ( Kuvat saa avaamalla isommiksi.)


Tässä neiti Mollyn tyylinnäytteitä.

Mollylla on krooninen bad hair day johtuen turkin vaihtumisesta, ja sen takia takkuuntumisesta. Vaatteet lisäävät takkuja ja kuiva ilma sähköisyyttä. Joka päivä kampa heiluu, mutta silti takkuja löytyy. 

Niin ne kotitreenit paikkana olohuone:

Mollyn kanssa tehtiin kiertoa. Se osaa jo käskyn Missä kierrä ja lähtee jo itsenäisesti ilman käsiapua kiertämään. Nakkipalkka motivoi. Tehtiin useamman kerran  - ja muutaman omatoimisenkin se teki. Sitten tehtiin sivulle tuloja. Jos käsi on normaalissa paikassa sivulla, Molly pomppii, mutta kun laskee käden alemmas ( ei ohjaa, kunhan käsi vähän roikkuu) niin Molly tekee sivulle tulon hyvin. Käännyin sitä vasten useamman kerran ja kutsuin sivulle. Voi sanoa, että kyllä se osaa sen varsin hyvin. Sitten tehtiin muutamia askelia ja nekin jo alkavat sujua. Käännös oikealle on hyvä. Käännös vasemmalle tulee viiveellä. Siinä  se tarvitsee apua. Kaikissa näissä on käskynä Sivu. 

Tehtiin myös kaukokäskyjä läheltä. Kaikkia vaihtoja. Istu on sopivan pompahtava ja maahan meno aika nopea. Ylös-alas alkaa sujua. Istu-ylös sujuu vahvasti käsiavulla. Näitä molempia jälkimmäisiä ollaan tehty aika vähän. Enemmän on heijaamista kuin pysyttelyä. 

Sitten kaivoin kapulan esiin. Meillä on ollut kapulassa piiiitkä tauko, kun Molly kertakaikkiaan kieltäytyi ottamasta kapulaa suuhun. Nyt saatiin muutama pito hyvällä palkalla. Sitten se painui mökkiin. Odottelin kapulan kanssa mitään sanomatta. Sitten se palasi paikalle, otti kapulan suuhun oikein kunnolla ja piti sitä, kunnes pyysin pois ja sai superpalkan. Siihen loppui sen treeni.

Greetan kanssa tehtiin tulppaania. Uusi käsky on in ja käsiapu annetaan oman kropan läheltä selkä suorana. Alussa sujui todella hyvin, kun ei ollut kierroksia, mutta sitten alkoi vähän vinguttaa ja suoritukset kärsivät. Tehtiin molemmilla sivuilla kolmen askeleen peruutuksia ja palkan heitin eteen. Siinäkin kierrokset nousivat nopeasti. Mutta pyritään nyt joka päivä tekemään näitä, että tulevat ylivarmoiksi. 

Tänään on vielä viideltä Mollyn rally-treeni Okkimissa. Sitä ennen tietysti ulkoillaan. Oli kaikin puolin positiivinen päivän aloitus aamulenkistä alkaen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti