19.7.2020

Videoita erilaisista treeneistä

Aloitetaan tietyllä lailla tärkeimmästä eli Marjutin ja Greetan kisauran korkkauksesta. Möllikisoissa tosin, mutta kuitenkin. Rata oli möllirata, koska Marjutilla oli menoa. Sillä ei ollut suurta merkitystä, sillä tärkeintä tässä vaiheessa on yhteinen kisakokemus.


Minunkin kanssani kisatessa Greetan eka rata on aina ollut vähän varovaisempi ja toisessa kierrokset ovat jo korkealla. Ja jos olisi ollut kolmas rata, niin sitten olisi jo ollut ylikierroksia. 

Agsatreeneissä kaikki muu sujuu paitsi keinu. Mikä ottaa aivoon, kun Greetalla on ollut tosi hyvä keinu. Greetta kestää keinun paukahduksen, kun se on siellä itse, mutta palkkaaminen pitäisi saada kaukana keinusta poistuessa, sillä se jälkipaukahdus on sille tullut myrkyksi. Kunhan Marjut ehtii, treenataan yhdessä keinua namimaatin kanssa, joka on sijoitettu esim. yhden hypyn taakse ja josta virtaa namppaa, niin etteivät jälkipaukahdukset tunnu missään.

Tänään piti testata Haminan hallin keinulla itse ja totesin saman jutun.


Sitten vähän rallya.
Olemme panostaneet nyt enemmän toko-treeneihin, kun elokuussa on kahdet kisat, mutta ollaan me rallyakin tehty.

Jylpyn kentän treeni tässä.                                                                Saagakin sai tehdä.

Sitten oltiin Strömforsissa Hannelen ja Nellin kanssa. He tekivät alemman luokan rataa, joten Greetta sai tehdä sen radan oikealla puolella seuraten. Meni kyllä oikein hienosti. Ääniongelma on ainakin treenitilanteessa parantunut huimasti.


Tokossakin ollaan jo edetty ääniasioissa, vaikka vielä vähän vinguttaakin. Tunnarissa kierrokset ovat korkeat ja ennenkuin koira alkaa nuuhkimaan, siinä voi mennä aikaa. Omansa se kyllä löytää. Kaukokäskyissä yritetään eri apuvälineiden kera saada matkaa aikaan. Edelleen haastetta on seiso-istu ja seiso-maahan kohdalla. Puolikas putki oli oikein ällöttävä Greetan mielestä, joten maahan meneminenkin oli ällöttävää.


Olemme palanneet seiso-istu-vaihdossa laatikkotreeniin. Eli koira nostaa etujalat laatikolle, kun on seiso-käsky ja kerii itsensä taaksepäin pois laatikolta, kun on istu-käsky. Tai niin, että koira on laatikon päällä, seisoessa etujalat tulevat lattialle ja istuessa kerii itsensä takaisin laatikolle. 
Eilen ostin Prismasta litteän kangaslaatikkopakkauksen, jolla tänään kokeilin kaukoa pitemmästä matkasta. Se ei ollut niin ällö ja  saatiin hyviäkin vaihtoja.

Tässä tämän päivän treeni.


Oikeaan suuntaan ollaan menossa, mutta hiottavaa riittää vaikka ja kuinka. Syksyn aikana olisi kiva saada  voittajan ykköstulos, jotta pääsisi treenaamaan evl-kuvioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti