21.11.2019

Lääkärissä

Saagan silmä joskus aiemmin eritti kyyneleitä niin paljon, että ne tahmeutuivat mustaksi mömmöksi silmän ymärille. Syynä oli se, että kun koira vanhenee, myös sen naama alkaa kuivua ja silloin voi luomi kääntyä sisään päin. Saagalla oli näin käynyt. Onneksi sarveiskalvo oli ehjä. Mutta tilanne meni ohi ja on silmä on pitkän aikaa ollut aivan rauhallinen. Kunnes nyt taas alkoi silmä erittää. Vaikka ei voinut olla kyse tavallisesta silmätulehduksesta, kun ei tullut mitään vihreää mömmöä, päätin viedä koiran Oiwalliseen eläinklinikkaan näytille. Mikä oli viedessä kun klinikka on muuttanut lähelle, noin viiden minuutin ajomatkan päähän.

Marika-tohtori tutkaili silmän ja totesi, että luomen alla oli kolme hentoa ripseä, jotka ärsyttivät silmää. Saaga antoi ne ottaa pois ilman, että sitä piti rauhoittaa. Nyt sitten tiputellaan viikon ajan kolme kertaa päivässä antibioottitippaa silmän rauhoittamiseksi. Korviin kurkattiin.Ne ovat karvaiset, mutta siistit ja karvojahan ei voi alkaa nyppiä kuin nukutuksessa, joten ne saavat olla. Kaihimuutokset ovat varmaan vähän lisääntyneet, koska tällä viikolla huomasin hassun käytöksen. Oltiin lähdössä ulos. Laitoin Saagalle loimen ja se teki perinteiset alkujuoksut työhuoneen ja olohuoneen välillä. Laitoin työhuoneen ovella hihnan kaulaan. Greetta oli jo valmiina. Saaga tuli eteisen puolelle, mutta pisti jarrut pohjaan. Se ei meinannut voida astua mustalle eteisen matolle. Se ei oikein varmaan hahmottanut, mikä se matto on, onko se musta aukko vai este vai mikä. Tämä on kuulemma yleistä kahin lisääntyessä. Ja kuinka monet kerrat Saaga on sen maton päältä kulkenut ja sisään tullessa ei ole ikinä mitään ongelmaa. Mutta otin maton pois ja laitoin vaaleamman tilalle. Josko se ei olisi niin jännittävä.

Kun kerta lääkärissä oltiin, pyysin, että Marika katsoisi Greetan hammaskivitilanteen. Sen hampaita ei harjata. Kerran oltiin muutama vuosi sitten siinä EmmiPet-putsauksessa, jossa ei menty ientaskuihin. Mutta ei ollut hampaissa hätää. Hiukan takahampaissa kiveä, mutta ei muuten mitään, joten ei ole syytä hammaskivioperaatioon. Hyvä näin. Olin ajatellut, että jos on tarvetta, niin samalla nukutuksella sitten voisi Greetan selän kuvata virallista spondyloosilausuntoa varten. Sitä kun ei lausuttu aiemmin, kun selkä kuvattiin. Greetta oli silloin alle kaksivuotias, joka on lausuntoikä. Selkä oli kyllä aivan priima.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti