20.8.2019

Toko-treeniä Jylpyllä

Tokon piirimestikset lähenevät kovaa vauhtia ja koska Greetta on luvattu joukkueeseen, on kovasti syytä treenata voittajaluokan juttuja. Tänään raahasin mukaan myös videokameran.
Tästä se lähtee.



Aloitettiin zetalla. Ja ensimmäisenä liikkeenä istuminen. Olipas tänään vaikeaa. Ei suinkaan joka päivä ole ollut, mutta tänään taas oli. Greetta tarjosi seisomista ja maahan menoa. Videolla edes joltisenkin onnistuneita suorituksia ja viimeisenä zeta, jossa kaikki liikkeet olivat istumisia. Seuruuseen keskittyminen ei ollut parasta mahdollista ja liekö itselläkin videokameran takia suorituspaineita. Eli varmuutta tarvitaan tähän paljon lisää.


Seuraavaksi tehtiin kaukot. Namimaatti oli koiran takana. On tosi vaikea nähdä, mitä koiran peräosassa tapahtuu, kun vielä otin matkaa ensin 6 harppausta ja sitten 10. Luulin, että meni erittäin hyvin, mutta seisomasta istumisessa koira  vetää vähän peppua eteenpäin, samoin seisomisesta maahan menossa. Ei paljon, mutta ei hyvä kuitenkaan. Däm! Jatketaan lähitreeniä.


Tunnarissa päätin laittaa kapulat jonoon yläviistoon toiveena, että koira lähtisi niitä järjestyksessä nuuskimaan. No kattia kanssa. Greetta löysi heti oman, mutta ei uskonut asiaa vaan tuplasti piti tsekata, ja sitten se otti oikean. Videosta ei näy, mutta vierellä se kolmesti tiputti kapulan maahan, kun ote on löysä. Aina se sen otti, viimeisellä kerralla napakasti ja sain rauhassa ottaa siltä kapulan.


Tästä hyppynoudosta tuli ylläri. Oltiin kaiketi tehty niin paljon liikkeitä, että kierrokset olivat korkealla. Koira varasti kaksi kertaa törkeästi hakemaan ilman lupaa kapulaa. Ei ole ennen näin käynyt. Metskukapula on ällö, mutta hyppy on ihanaa, joten yllättäen onkin suosikkiliike. Varmuutta pysymiseen ja suori sivulle tulo ilman takakiertoa.


Luoksetulossa jätin takapalkaksi pallon. Aika hyvät suorituksen tänään. Yritän pitää pysäytyksen jälkeen taukoa, että koira oppii, ettei lähdetä minnekään luvatta.


Ohjatun noudon seuraamisessa oli taas  vaikeuksia, koska kapulat siellä odottivat. Mutta haki vasemman. Ei tehty kuin yksi, sillä jos olisi seuraavaksi hakenut oikean, olisi koira kuitenkin lähtenyt vasemmalle ensin ja sitten olisi pitänyt stopata.  Pelataan varman päälle tässä eli edelleen vain yksi nouto,vuorotellen molemmille puolille. Sivulle tulossa taas pitkä kaari taakse.

Tällä kertaa näitä. Työsarkaa riittää. Aika tuskin tulee riittämään siihen, että kaikki on kunnossa, mutta josko lokakuun toko-kokeessa sitten olisi jo lähempänä hyvää suoritusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti