13.2.2019

Jo on kelejä pidellyt

Olipas karmeiden kelien jakso tässä pitkän aikaa. Raskasta märkää lunta, jota satoi hurjat määrät. Tiet olivat surkeassa kunnossa, kun aurauskalustot eivät millään ehtineet joka paikkaan koko ajan. Metsään ei ollut asiaa, kun lunta oli niin paljon ja Greetan energiaa piti purkaa palloleikeillä hallin pihalla.

                                                Aina valmiina palloilemaan, tuumaa Greetta.
                                          Sisällä on niin pitkästyttävää, toteaa Greetta myös.

                                     Kyllä minulle uni maittaa vaikka kuinka, toteaa Saaga.

Mutta eilen paistoi aurinko, ja jokunen päivä sitten myös eikä tänäänkään näytä hullummalta, joten  josko pahin myräköinti olisi vähäksi aikaa ohi. Aurinko on niin mieltä lämmittävä juttu.

                                                          Häikäistyneiden poseeraus.

                                                         Loik loik pallon perään.
                                                  Syöksylaskua vallilta alas - ilman palloa.


Näet heitin pallon liian pitkälle ja se putosi tuonne oikealle syvälle vallin alle. Greetta komensi minua, kun minä ehdotin, että se voisi käydä palloa etsimässä. Mutta kävi se ja löysin vihreän geelipallonsa. Onneksi. Muuten olisi pallo jäänyt sinne.


Vaan ollaan me Greetan kanssa treenattukin. Käytiin Jessican toko-koulutuksessa. Greetta oli parempi kuin edellisellä kerralla. Saatiin hyviä vinkkejä treenaamiseen. Haaveena on päästä oman seuran voittaja-kokeeseen huhtikuun puolivälissä. Saa nähdä. Voi olla liian aikaista. Greetan selkeästi yksi isoja ongelmia on liikkuri, joka häiritsee sen sielunelämää. Siis tarvitaan paljon liikkurointia liikkeissä.Oli todella hyvä koulutus.

Ollaan käyty myös Marikan kanssa hallilla vähän treenaamassa. Yhtenä päivänä tehtiin kartion kiertoa niin, että oli sekä kapulat että hypyt. Aloitettiin hyppyjen tasolta. Mentiin askel askeleelta taaksepäin. Namin laitoin aina eteen ennenkuin lähti. Luvalla otti ja lähti kiertoon.
Viimeisellä kerralla kaukaa Greetta vähän koukkaili kapuloita kohti, mutta meni kuin menikin kierron.

 Eilen tehtiin eteen menoa ja ruutua. Greetta oli aivan agilitymoodissa. Siirrettiin vähän aitaa, että tulisi pitempi matka ruutuun. Aitaan jäi rako. Kun tehtiin eteen menoa, Greetta koukkasi raosta agilitypuolelle. Kun tehtiin uudestaan, Greetta lähti suoraan kohti ruutua. Kolmannella kerralla onnistui. Ruudun pitkä matka vähän hämäsi, mutta sinnekin meno ja jääminen onnistui kolmannella kerralla. Kun tein voittajakävelyn ruutua kohti ja pois, niin Greetta kaksi kertaa teki varaslähdön. Sitä pitää paljon palkata näköjään.

Illalla oli vielä toko-treeni. Omana treeninä tehtiin liikkuroitua seuruuta ja jättöjä. Lisäksi tehtiin luoksetulon stoppia, joka onnistui lyhyemmältä matkalta. Mitään takatargettia en nyt laittanut.

Ohjattuna treeninä oli ohjatun noudon suunnat. Nouto ei ole Greetalle ongelma. Ääntä tulee, kun se lähtee kauemmaksi. Harjoiteltiin noutoa lähietäisyydeltä. Silloin Gee oli hiljaa.Lisäksi sanoin aina, kun oli tulossa takaisin Sivu-käskyn, ettei koukkaa takaa vaan tulee suoraan sivulle.

Agsaa ei olla tehty. Minua ei motivoi, kun ollaan niin epäsuhta pari ja toisaalta Greetan kierrokset nousevat niin korkealle, että ei saada järkevää treeniä aikaiseksi. Ehkä keväällä sitten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti