1.2.2019

Hiljaiseloa koirilla, noin suurin piirtein

Eipä tässä mitään erityisen merkityksellistä olla koirien kanssa tehty, kun lunta ja lumisadettakin tuntuu riittävän ihan yllinkyllin tehden liikkumisen hankalaksi. Toko-treeneissä ollaan käyty, kotitreeniä vähän yritelty, mutta oman aikani kotona on vienyt remontinpoikanen. Olen maalannut eteisen vähän aiemmin. Se oli karsean näköinen. Friida muinoin rei'itti seinät pureskelemalla lasikuitutapettiin aukkoja. Sitten jossain vaiheessa revin tapetit pois ja sillä tiellä on eteinen ollut. Nyt seinät on hiottu ja maalattu. Olen tyytyväinen tulokseen, vaikkei täydellinen olekaan, kun en ole mitään tällaista ikinä tehnyt. Nyt pari päivää olen makuuhuoneen kahta seinää käsitellyt. Kun kauan sitten täällä tehtiin remontti, laitatin seinään kauniin sinisen paperitapetin. Iso virhe. Kun sänky oli seinän vieressä ja koirien koivet osuivat seinään, joka kynnen veto näkyi. Sitten joku koira/jotkut koirat tekivät tapettiin isomman reiän ja jossain vaiheessa poistin siniset osuudet seinällä ja karu betonipinta on ollut näkyvillä. Nyt vihdoin kyllästyin siihen ja taas paklattiin ja hiottiin, pohjamaalattiin ja maalattiin. Ihan perusvalkoinen on, mutta siisti. Huonekalujen paikkaakin vähän vaihtelin. Nyt sitten pitäisi vielä saada sähkömies joitain töpseleitä korjaamaan ja joku poraustaitoinen laittamaan eteiseen naulakon ja makuuhuoneeseen isän ja äidin ryijyn.

Kaksi yötä nukuttiin olohuoneessa, kun maalit kuivuivat. Viime yönä sitten palattiin makuuhuoneeseen. Vähän mietitytti, miten Saaga, jolla on huonompi näkö, hahmottaisi uuden sängyn paikan. Mutta kyllä se sänkyyn löysi. Koti kuntoon ja tavaraa pois-projekti jatkuu vielä pitkään, mutta enää en pensseliin tartu - ainakaan pitkään aikaan.

Käytiin Greetan ja Saagan kanssa eläinlääkärissä. Greetan rokotukset vanhenevat helmikuun alkupuolella, joten piti ottaa uudet. Kolme vuotta ovat nyt onneksi voimassa. Greetta sai sekä nelosrokotteen että rabieksen samalla kertaa. Vein sen ensin lääkärin pakeille siltä varalta, että jotain oireita rokotuksista tulisi. Saagan vein lähinnä silmätarkkiin, sillä on vaikea sanoa, ovatko silmät normipunaiset vai kipeän punaiset. Saaga sai terveen paperit ja jatketaan lähinnä kosteutustipoilla tästä eteenpäin. Eikä Greettakaan ollut moksiskaan, kun autoon palattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti