15.3.2018

Voi huoli ja murhe

Edellisessä postauksessa kirjoitin Friidan ruokahaluttomuudesta. Kun se sitten tiistaina jätti aamuruoan syömättä ja iltaruoan oksensi pois, niin eilen soitin eläinlääkärille ja tänään käytiin sitten Anjalassa. Ruokaa ei tarjottu, hiukan törkeetä, sanoi Friida, jolle aamupala olisi kyllä maistunut.
Verikokeen tulos oli ikävä. Maksa-arvo oli koholla. Ei sillälailla tuhatluvuissa, niinkuin käy, jos on tosi paha tilanne, mutta koholla kuitenkin. Myös löytyi alalaidasta  plus-merkki, joka kertoi, että jotain häikkää oli maksan toiminnassa. Siksipä koiralle tehtiin sappikoe, eli se sai ruokaa ja kahden tunnin päästä ekasta näytteestä otettiin uusi verikoe. Nämä näytteet lähtivät Movetille ja huomenna pitäisi kuulua, mitä testi kertoo. Pelottaa tosi paljon, millaisia tuloksia on tulossa.  Ja sen takia lähdettiin lääkäriin, että oli ruokahaluttomuutta ja yksi oksennus. Ja jonkin aikaa oli selkeä läheisyyden kaipuu ja syliin kiipeämistä myös. Portugeesit näköjään kertovat sillä, että joku on hullusti, sillä Saagakin harrasti tuota ennen Addison-diagnoosia.
Vaikka tulokset eivät samalla lailla viitanneet Addisoniin kuin Saagalla, sovittiin, että tiistaina tehdään joka tapauksessa Addison-testi. Tällä hetkellä toivon, että kyse olisi vain siitä. Se on lääkkeillä hoidettavissa ja Saagastakin näkee, miten virkeä ja reipas se on nyt, kun on lääkitys.
Mutta voi olla, että petyn pahasti.
Harrastukset loppuvat joka tapauksessa, sillä tuli lääkitys kummasta vain, kisata ei voi ja motivaatio maksullisiin treeneihin on silloin nolla. Toki voi huvitella ja tehdä kivoja asioita omineen.
Voi mun Friida-rakas 💔

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti