18.2.2018

Greetta on leikattu

Torstaiaamuna kymmenen maissa ajeltiin Greetan kanssa Anjalan eläinlääkäriasemalle sterilointi- operaatioon. Jonkin aikaa meni, ennenkuin pikkuneiti suostui nukahtamaan ja sitten piti vielä seurata, että alkaa nukutuksessa itse hengittämään tarpeeksi usein. Sitten vasta alkoi leikkaus. Istuskelin leikkauspöydän vieressä, joten vähän näin, mitä operaatiossa tapahtui. Kaikki meni oppikirjan mukaan. Kohtu ja munasarjat olivat terveet ja haavasta tuli sievä ja pieni.

                                                    Ei järin monta tikkiä tarvittu.

Puin Greetalle Sabi-emolta lainassa olevan leikkauspuvun. Sitten sylittelin sitä, kunnes se yhtäkkiä jonkun kolauksen kuultuaan alkoi herätä. Sitten vein sen autoon boksiin vällyjen alle. Operaatio maksoi vähän päälle 300 euroa, jota en pidä kovin kalliina.  Greetta sai kipulääkekuurin ja antibioottikuurin myös. Koska se ei ole ikinä syönyt antibiootteja, syötän kuurin oikein hyvin mielin ihan varmuudenkin vuoksi.

Kotona neiti oli vielä vähän pöllähtänyt. Laitoin sen olohuoneen petiin peittojen alle ja siellä se otti useamman tunnin torkut.

                                               Aika liikuttavan näköinen pieni hörökorva.

Mutta siinä missä portugeesit saman operaation jälkeen ovat olleet koko illan pökkyrässä ja nukkuneet, Greetta sen sijaan jo neljältä alkoi olla valmis leikkimään ja ehdottomasti syömään, sillä sehän ei aamulla saanut ruokaa ollenkaan. Se söi ison kupillisen ruokaa ja illalla söi Friidankin kupistä jämiä.  Neiti Greetta painoi lääkärin vaa'assa 8 kiloa, joka on puoli kiloa liikaa. Nyt kun vielä hormonitoiminta loppui, pitää ruoan määrää todella seurata ja painoa myös, ettei neiti ala pullistua liikaa.  Joka tapauksessa erittäin hyvin sujunut operaatio.

Nyt sitten ollaan vietetty rauhaisaa viikonloppua.

   Friidan tyylinäyte rennosta asennosta sohvalla. Sohva on kyllä kaikkien suosikki.

Saaga esitti taas nojatuolissa notkeuttaan, Etujalat ovat nojatuolin reunalla. Toinen takajalka vasemman puoleisen etujalan päällä ja oikea takajalka silmän vieressä. Siihen nähden, että tyypillä on välilevyn pullistuma hännän tyvessä, ei tunnu haittaavan vaan notkeutta riittää.

Tänään lähdettiin puolilta päivin Greetan kanssa kaveritreffeille, kun Eija-kasvattaja haki meidät Katariinan puistoon. Mukana hänellä oli Greetan pikkusisko Tanka ja isompi sheltti Haiku. Sää oli aivan taivaallinen. Aurinko paistoi täydeltä terältä ja lämmitti, vaikka oli pakkasta ja pieni viimakin. Kevät on tulossa selvästikin.

                               Ihmisiä liikkui paljon jäällä, eikä ihme, kun oli niin upea keli.

                                  Greetta, Haiku ja Tanka poseerasivat majakan edessä.
                                    Sitten mentiin muistelupaikalle ottamaan valokuvia.

                                                        Haiku ja Greetta

                                                               Tanka ja Haiku

                                             Pikku-G tyytyväisen näköisenä auringossa

Sitten mentiin vielä paikalliseen kahvilaan Hyggeen juomaan ihanat kakkukahvit. Oli mukava retki ja Greetta sai purkaa energiaansa hallitusti kaverien kanssa.

Iltapäivällä lähdettiin vielä koko porukalla jäälle Itärannasta. Siellä sitä porukkaa vasta olikin. Oli hiihtäjiä, koiran ulkoiluttajia, kävelijöitä, moottorikelkkailijoita. Jestas.  Friidan päästin irti välillä ja Greetta sai olla flexissä. Saaga tallusti hihnassa.


                                     Lumen ja taivaan raja oli olematon. Yhtä vaaleutta.

              Kuvan oton jälkeen havaitsin vasta, että koirien takaa lähestyi kovaa vauhtia moottori-
              kelkka. Greettaa raivoistutti moinen pörinä ja se rähjäsi kiitureille, kunnes ei enää viitsinyt.

                                                   Tällainen on parasta talvea.

                               Ja huomenna minä vihdoin saan uuden hampaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti