5.4.2017

Erilaisia koirahommia

Maanantai-iltana käytiin Greetan kanssa agi-treeneissä. Annukka oli tehnyt pienet radanpätkät, josta selvittiin ihan kunnialla. Greetta jopa välillä irtosikin. Jee!!


Eilen jatkettiin koiratreenejä.
Ilmoittauduin neljän kerran nose work-kurssille. Ihan tavoitteena vain koirien aivojumppa. Saaga sai luvan olla kurssilainen. Eka kerta oli eilen. Käytiin läpi vähän teoriaa ja sitten tehtiin yksi harjoitus, jossa koira etsi purkkia eri puolilta huonetta. Purkkiin oli näkyvästi laitettu nami ja purkin päällä kannessa on huopapala, jossa oli hiukan Summertea-vettä.  Hyvin Saaga bongaili purkkia. Sitten laitettiin keskelle huonetta lasipurkki, jossa oli pumpulissa samaista Summertea-vettä. Mitään ei sanottu vaan odotettiin, että koira itse menee purkille ja saa siitä palkan. Tätäkin toistettiin joitain kertoja. Enempää ei ehdittykään, kun piti lähteä Ummeljoelta kohti Haminaa Friidan tokotreeneihin.

Siellä tehtiin vapaavalintaisena zetaa, jota kyllä pitää edelleen treenata kovasti. Joku jumi Friidalla on, kun liikkeet vaihtuvat. Se ei kuuntele vaan arpoo - ja sitten ahdistuu, kun ei hyväksytä hänen valintaansa. Peruutuksessa tuli iso edistysaskel, kun eteen laitettiin herkkulautanen ja peruutettiin siitä pois päin. Sitten vapautus lautaselle. Samoin käännöksessä käännyttiin lautasen edestä ja sitten vapautus. Ei tämä liike ehdi valmistua viikonlopun kokeeseen, mutta pitkällä aikavälillä koira alkaa hallita takapäätään, kunhan treenataan lisää.

Häiriöistumisessa Friida oli oikein pro eikä totellut häiritsijää.

Kotona oltiinkin sitten kaikki aika tööt, kun koirat olivat saaneet iltaruokansa ja minä päässyt sohvalle. Mielenkiintoisia juttuja joka tapauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti