24.7.2015

Voihan kapula ja kierto

Greetan kanssa ollaan ruvettu harjoittelemaan kapulan pitoa. Ostin sille pienen ohjatun noudon kapulan, kun tuolla on niin pieni kitakin. Kosketuksesta on naksuteltu ja pienistä haukkaisuista myös. Ja siinä ollaan. Naksuttaminen on tosi vaikeaa, kun ei aina tiedä,mikä olisi hyvä paikka klikata - vai menikö se jo. Mutta harjoitellaan. Siihen nähden, että alettiin pelkästä nenän hipaisusta, ollaan sentään menty oikeaan suuntaan. Tänään otin mukaan sanan Hae, vaikka ote ei vielä valmis olekaan. Voi olla, ettei ollut oikeaoppista, mutta tehty, mikä tehty. Isotkin koirat pääsivät harjoittelemaan Greetan sorvatulla kapulalla, joka on kyllä aika jytkylä. Pitää etsiä vielä pienempi sorvattu sille. Ei kapulan suuhun ottaminen ollut mikään piis of kakku Friidallekaan, kun ei noudettu vaan piti istua. Mutta naksu-palkka auttoi kyllä nopeasti älyämään, mitä odotetaan. Saaga oli heti aika hyvä.


Eilen käytiin Jaanan ja setterinpentu Murun kanssa kentällä treenaamassa tokoa.  Paikkamakuu alkaa jo olla oikean suuntainen. Pikkutyypillä maltti maassa pysymiseen aina tehtävän alussa on huono, mutta kun se jää maahan, se varsin hyvin siellä pysyy, vaikka käyn palkkaamassakin. On hyvä tehdä liiikettä heti häiriössä. Ja junakin sopivasti mennä jyskytti ohi, muttei siitä kumpikaan pentu ottanut paineita. Harjoiteltiin myös askelia, jättöjä ja leikittiin istu-seiso-maahan-leikkiä. Lisäksi harjoiteltiin merkin kiertämistä, joka sekään ei ollut ihan helppoa meille kummallekaan. Mutta vähän kerrallaan.
Friidakin harjoitteli merkin kiertoa. Erikoisvoittajaluokassa kun on se 20 metrin päässä olevan merkin kierto ja muita temppuja sen jälkeen. Ensin haluan sen kierron vauhdikkaaksi ja erikseen harjoittelen loppuosaa. Sainpahan vähän leikittyä Premier-ohjelmalla, josta löysin hidastustehosteen.


Toko-shelttien Tuorlan leiri lähestyy. Greetalle on siellä paikka. Kahtena päivänä on koulutusta ja pääsee seuraamaan muiden shelttien tokoilua. Greetan pieni koko on minulle melkoinen haaste, joten vinkkejä siihen tarvitaan. Samoin perusasennon paikka pitäisi selvittää. Lisäksi tarvitsen vinkkejä ruutuun menoon, kun tuo ipana on niin malttamaton ränkyttäjä siinä hommassa. Toivottavasti tulee hyviä vinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti