16.1.2015

Ensimmäinen rokotus ja muuta mukavaa

Greetta sai tänään ensimmäisen rokotuksensa. Mentiin Haminan Animagiin, kun samalla oli Saagan korvien jälkitarkistuskin. Rokotus on ison tytön merkki. Odotushuoneessa Greetta istui kyllä ihan tyytyväisenä sylissä ympärilleen katsellen ja pussaili välillä minua. Vaaka kertoi, että pikkuinen painaa 3,6 kiloa (siinä mukana valjaiden paino). Lääkärin pöydällä Greetta seisoi varsin levollisena ja kun minulla oli nami kädessä, se ei edes huomannut, että jotain pistettiin niskaan. Sirukin löytyi vaivatta. Kuukauden päästä on siten vahvisteen ja rabieksen vuoro.

Saagan korvalääkkeen lopetin viikonlopun jälkeen. Korvat olivat oikein siistit. Niistä otettiin myös näytteet pikaviljelyyn, eikä hiivaa ollut. Jatkamme edelleen nyppimistä ja putsausta. Toivottavasti ruokakin on sellainen, ettei hiivaa ala syntyä.


 Kotona Greetta on kova tyttö leikkimään itsekseen. Jos leikin sen kanssa, Friida änkeää mukaan ja haluaa, että sen kanssa leikitään. Friida on käynyt heiluttelemassa narulelua Greetan nenän edessä ja antanut sen vähän vetääkin. Kyllä niistä vielä hyvä leikkipari tulee. Aikansa se ottaa, kun Friidan pitää olla niin kauhean iso Greetan silmissä.

Tällä viikolla ollaan melkein joka päivä käyty hallin metsässä Marikan ja schapendoestyttöjen kanssa lenkillä. Välillä on ollut pakkasta ja välillä raskasta suojalunta. Mutta hyvin on Greetta muiden perässä sinnitellyt.Hommasin Greetalle tällaisen villapuvun, kun se hupullinen villatakki oli niin älytön. Tämä puku on ollut oikein hyvä vaate ja sopii Greetalle oikein hyvin. Tätä on käytetty, kun pakkasta on ollut enemmän. Tokihan se kohta taas kasvaa ja puku jää pieneksi, mutta on minulla vielä jemmassa Friidan pentuloimi. Josko sen kanssa sitten lopputalvi pärjättäisiin.


                                   Tämä video on oikein suojasäiseltä retkeltä. Hauskaa oli.

Friidan kanssa käytiin torstai-iltanan toko-treeneissä. Saijan avulla tehtiin evl-ruutua ja ohjattua noutoa. Ruudussa on pakko merkin takana olla palkka. Muuten Friida lähtee oikomaan suoraan ruutuun. Ohjatussa Friida helposti bongaa väärän. Mutta kun sitä liikettä ollaan harjoiteltu aika vähän, tuntuu, että homma eteneen kuitenkin. Naksu auttaa Friidaa keskittymään, samoin oikein ajoitettu pysäytyskäsky. Aikaa seuran tämän vuoden ekaan toko-kokeeseen on reilu kuukausi. Olisi kiva päästä sinne testaamaan, missä vaiheessa evl-liikkeitä ollaan. Mutta ahkerasti pitää treenata, jotta tohdin kisaamaan mennä.


                                            Kaverukset samalla sohvalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti