9.12.2014

Sirutettu ja testattu

    Greetta on täyttänyt viime viikonloppuna kuusi viikkoa. Painoa on melkein kaksi kokonaista kiloa.
                                                           Iso tyttö siis. :-)


Pentusten kuvaaminen ei ole helppoa. Hajut vievät mukanaan ja kaikki kiinnostaa. Pieni purukeksi kiinnosti Greettaa hetken aikaa, vaikkei pikkuhampailla oikein irti mitään lähtenytkään. Yritys oli kuitenkin kova.

                                           Muutkin ipanat ovat kyllä supersuloisia.

                                        Pantapoika - ihanan reipas, rohkea ja avoin heppu

                                                  Kaunis poika - sangen energinen tyyppi

                                        Trikkipoika, joka on kova saamaan pukkihyppyhepuleita

                                             Pikkupoika, joka on reipas poikalapsi sekin.

                               Ja kauneista kaunein merlesisko, jonka nimeksi tulee Nova.

Maanantaina pennut saivat sirut niskaansa. Greetta oli pitänyt melkoisen kiljunnan, kun sitä pidettiin lujaa kiinni, mutta jauheliha oli maistunut heti koettelemuksen jälkeen, joten kiljunta taisi olla enemmän periaatteellista.  Vielä samana iltapäivänä pennut testattiin. Ystäväni Kristiina, jonka kanssa ollaan käyty koirauimalassa Hyvinkäällä, oli lupautunut pentutestaajaksi.

Greetta lähti testaajan sylissä hyvin rentoutuneena matkaan.  Kun oven suussa koira laskettiin liukkaalle lattialle, se tuli vinkuen varovasti matalana, mutta kun pääsi matolle, vauhti parani melkoisesti.  Greetta otti kohtuullisen hyvin kontaktia testaajaan, mutta ympäristö kiinnosti paljon enemmän.  Lelu oli liian iso leikittäväksi, mutta paperitullo oli parempi. Greetta leikki vähän aikaa, mutta luopui nopeasti, lähti lelun perään, muttei tuonut sitä takaisin.

Kinkku maistui, kun testattiin koulutettavuutta. Greetta teki istumista sen aikaa, kun kinkkua tuli, mutta touhusi välillä muuta. Pitkäjänteisyyttä puuttui. Onneksi se on ahne. Kun pikkuinen käännettiin selälleen, se taisteli ja metelöi, mutta antoi lopulta periksi ja rentoutui. Kun se pääsi pois, häntä pystyssä jatkettiin matkaa.  Kun tölkki tiputettiin maahan, Greetta pelästyi, mutta voitti pelkonsa ja meni matalana katsomaan, mikä ihme se oli.  Pöydällä Greetta liikkui kohtuullisen rohkeasti, häntä pystyssä, mutta muuten matalana.  Kun sateenvarjo avattiin, Greetta jälleen lähestyi, mutta matalana, eli vähän jänskätti, mutta piti päästä tutkimaan.

Lattialla oli myös peili. Greetta lähestyi peilikuvaa häntä pystyssä, vinkui, haisteli ja kurkki peilin taakse, missä ihmeessä kaveri on. Pikkupoika oli nuollut peilikuvan litimäräksi. :-)  Kun testaaja lähti huoneesta, Greetta seurasi pienellä viiveellä, sillä "ympäristö kiinnosti enemmän rohkeaa tutkijaa", kirjoitti Krisse.

Keskiarvoksi tuli Greetan pisteistä 3,6.
Testissä sanotaan:


3,4 - 4,4 pistettä: Pentu on melko dominoiva, itsevarma ja tasapainoinen. Ei suositella ensimmäiseksi koiraksi, eikä pieniä lapsia omistavaan perheeseen. Tarvitsee koulutusta ja johtajuusharjoituksia. Erinomainen harrastuskoira kokeneelle kouluttajalle. 

Ei varmaan Greetta dominoivammasta päästä ole, koska oli pistehaarukan alalaidassa, mutta en minä mitään hirmua tarvitsekaan. Sellaisen reippaan laumaan sopivan pikkulikan, jonka taidan olla saamassakin.
Pentujen matalin pisteluku oli 3,5 ja korkein 3,9. Tasainen vahvapäinen pentue siis. Mikäs sen parempi juttu.

Kristiinalle iso kiitos <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti