28.6.2024

Treeniä ja kisoja

 Greetta on Marjutin kanssa hoitanut kisahommia vaihtelevalla menestyksellä. 

Kouvolassa tuli hyppyradalta nollavoitto. Se oli makeaa.


Greetta kävi myös Marjutin kanssa kisaamassa Pietarsaaressa seniori -SM-kisoissa. Greetta oli viime vuonna seitsemäs yhteistuloksissa ja niin tänäkin vuonna. Se teki kaksi hienoa nollarataa. Marjutin oma koira oli yhteistuloksissa neljäs. Koska kisaajia oli miniluokassa 76, niin kahden koiran kanssa kymmenen parhaan joukossa on huippu hieno tulos ohjaajalta. Ja Greetta nautti. Se ei ottanut mistään häiriötä, vaikka kaksi rataa meni rinnakkain ja kansaa oli paljon.  Upeaa menoa pian 10 vuotta täyttävältä koiralta.


 

Gretta ei juuri tokoa treenaa kuin huvin vuoksi satunnaisesti. Mutta joka aamu sen pitää aamulenkillä saada etsiä nameja. Se on sen mielestä ihan huippuihanaa.

Kun käsi antoi myöten ajaa autoa ja kesti myös toko-juttuja ( vaikka pääosin teinkin ohjausta vasemmalla kädellä ja oikea riippui mukana), ruvettiin treenaamaan avo-luokan liikkeitä Mollyn kanssa varsin aktiivisesti. Oltaisiin päästy Haminan joukkueeseen tokon SM-kisoihin Jyväskylään tulevana viikonloppuna, mutta koska käsi ei kestä pitkiä ajomatkoja, vaikka olisin kyydissäkin, ja ohjaus sillä on vajavaista ja muutenkin väsyn edelleen todella helposti, niin jo alussa totesin, ettei pystytä lähtemään mukaan, niin kiva kuin olisi ollutkin. Mutta treenata voi aina voinnin mukaan.

Tässä kooste meidän treeneistä. Lähetysliikkeissä ( ruutu, kierto, tunnari) on ongelmana lähinnä se, että lähteekö ekalla käskyllä vai ei. Muuten sujuvat jo ihan kelpoisasti. Seuraamista ollaan harjoiteltu lyhyissä pätkissä, jotta se vahvistuisi. Se on ollut huonoin liike. Kaukokäskyissä takapalkka  ja se , että istu-käsky on vain suullinen ja se, ettei ota ensin pitkää matkaa, ovat alkaneet toimia. Niin kovin helposti vielä Molly vetää pyllyä eteenpäin. Mutta edistystä tapahtuu. Haminan halli on ollut pitkään helteelläkin kiva viileä. Greettakin on innostunut välillä leikkimään Mollyn kanssa.


Rallyssa ollaan treenattu edessä ja sivulla peruuttamista taka-targetin avulla. Sekin edistyy vähitellen. Mutta muuten on rally vähän retuperällä. Pitää sitäkin ruveta enenevässä määrin palauttamaan Mollyn mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti