14.8.2023

Molly harrastaa kaikenlaista

 Koska tuomari näyttelyssä totesi, että takajalat liikkuvat Mollylla jäykästi, niin asialle on ruvettu sitten tekemään juttuja. 

Ostin viiden kerran sarjalipun elokuun koirauimalakäyntejä varten. Ollaan jo kaksi kertaa siellä käytykin viidentoista minuutin uimatuokioilla. Se aika tuntuu olevan oikein riittävä Mollylle. Kun älysin ottaa mukaan sen uimalelun, niin homma on alkanut hyvin sujua. Toisella kerralla lopussa otin liivinkin pois eikä haitannut menoa. Uinti on hyvää liikuntaa koiran koko kropalle ja koiville etenkin.

Molly aloitti myös tänään juoksumattoilun. Okkimdogissa on juoksumatto, johon käytiin vähän tutustumassa viime viikolla ja tänään oli ensimmäinen 15 minuutin juoksumattosessio. Tänään jo päästiin raviin asti. Ensin Molly totutteli rauhallisempaan vauhtiin. Minä seisoin sen edessä. Niin toimin silloinkin, kun se kävi vesijuoksumatolla ja ne käynnit auttoivat heti tälläkin laitteella tajuamaan systeemin. Hyvin keskittyneesti pikkutyttö painelee. Viisitoista minuuttia on erittäin riittävä tässä vaiheessa juoksuharjoituksiin. Ensi viikolla mennään kahdesti.


Mattoilun jälkeen mentiin Oivalliseen eläinklinikkaan katsomaan, saisinko koirille kennelyskärokotteet. Muuten ovat niiden rokotukset voimassa, mutta kennelyskärokote on voimassa vain vuoden  Koska erään ystävän koiralla on tällä hetkellä yskää,  tuli mieleen, että minunkin koirillani on tulossa tapahtumia, joten olisi ehkä syytä niiden rokotussuoja saada kuntoon. Ja kuinka ollakaan, saatiin rokotukset saman tien. Sitten lähdettiin metsälenkille.  Voihan sen taudin saada joka tapuksessa, kun siitä on olemassa monenlaisia variantteja, mutta jos niin huono säkä käy, niin se tulee lievänä, koska rokote antaa suojaa joka tapauksessa.

Viime viikolla käytiin Mollyn kanssa vähän tokoilemassa omalla hallilla. Oli vähän kuuma ja se vaikuttaa koiran jaksamiseen aika tavalla, mutta saatiin tehtyä useampi liike. Suurin ongelma tällä hetkellä on hyvin simppeli juttu. Nimittäin kaukokäskyjen istumaan nousu sujuu vain ihan läheltä käskytettyänä. Kaksi metriä on Mollyn mielestä liikaa. Nyt ollaan ruvettu kotona ruokakupin ääressä tekemään pelkkää istumaan nousua. Kuppi selän taakse ja minä kauemmas ja kauemmas. Nyt koira tietää, mitä pitää tehdä ja nousee ekalla käskyllä. Pitäisi saada yleistettyä joka paikkaan. Tänään kokeilin namimaattia. Se ääni, kun laite kiertää namin ulos, on Mollyn mielestä erittäin epäilyttävä. Mutta koska on ahneesta koirasta kyse, olen toiveikas, että tuo menee ohi ja laite motivoisi nopeaa nousuun vaikka mistä matkasta. Saa nähdä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti