6.8.2023

Kisat ja näyttely

Greetta kävi eilen kisaamassa Marjutin kanssa Pyhtäällä agilitykisoissa. Tarjolla oli kolmosille kolme rataa. Tuomarina toimi Miia Kallio, ihan outo nimi minulle. Ekalla hyppyradalla Greetta oli kahdeksas vitosella, sillä tuli keppikielto. Seuraavalta hyppyradalta tuli sitten nolla. Greetta oli viides. Kolmas rata oli agilityrata ja Greetta oli siinä kolmas saaden nollan. Eli kun nyt elokuun alusta on alkanut uusi SM-nollien keruukausi, niin Greetalla on tuplanolla kasassa. Olen päättänyt, että ensi kesä on Greetan viimeinen agilitykesä, mikäli se siihen asti pysyy hyvässä kisakunnossa. Se täyttää nyt lokakuussa jo yhdeksän vuotta ja ensi vuonna siis kymmenen. Agility on raskas laji ja haluan, että koira lopettaa terveenä lajin ja jää sitten eläkkeelle. Sen näkee sitten. Video radoista tulee, kunhan saan koosteen tehtyä. 

 

Tänään oli Mollylla näyttelypäivä. Vuosi sitten ollaan viimeksi oltu näyttelyssä ja silloin se sai EHn. Silloin sen jalat olivat vielä vaiheessa ja toinen takajalka sojotti ulospäin. Mentiin sitten korjausleikkaukseen. Kun oli näyttely lähellä eli Luumäellä, niin ajattelin, että mennäänpä kokeilemaan. Oltiin vähän aikaa sitten match showssa Hyvänmielen Koirakeskuksella. Siellä Molly peitsasi aika lailla. Se johtuu paljon minun hitaasta vauhdistani, sillä huonoilla polvilla on vaikea kiiruhtaa.Kun Molly liikkuu omaan tahtiin, se kyllä ravaa. Joten olin todella onnellinen, kun Eija-kasvattaja tuli näyttelyyn ja lupasi esittää Mollyn. 

Lähdettiin puoli yhdeksän maissa ilman Greettaa, joka sai toipua agilitykisoista. Kehä oli aikataulun mukaan 10.15. Eija ja Outi olivat jo paikalla ja teltta oli pystytetty. Outilla oli kaksi omaa löwcheniä mukana ja yksi ranskanbulldoggi. Mukana oli myös Marita ja portugeesi Meega, joka toivoi saavansa viimeisen veteraanisertin.  

Kaiken kaikkiaan löwcheneitä oli viisi. Eija kokeili Mollyn kanssa menemistä ja kyllä se siinä aika nopeasti rentoutui.  Pöydällä laitettiin turkki lopulliseen minttiin. 

Mollya vähän jännitti pöydälle tulo, mutta tuomari Kimmo Mustonen oli ystävällinen ja hyvin koiria kohteleva herra ja kaikki meni mainiosti. Mollyn ilmeet olivat hupaisat.
                                                  Onko vähän avunpyyntöä katseessa?
Eija sai Mollyn liikkumaan oikein hyvin. Mutta ei sen liike tuomarin mukaan vielä parasta mahdollista ole, joten hän antoi Mollylle ERIn ilman SAta. Arvostelu oli oikein hyvä.


Kun Saija alkuviikosta hieroi Mollyn, sen selkä ja takajalat olivat aika juntturassa. Vaikka ne saatiin auki, niin eivät varmaan ole ihan priimakunnossa kuitenkaan. Saija antoi muutamia jumppavinkkejä kotona tehtäväksi. Tänään lisäksi ostin Hyvänmielen koirakeskuksen uimalaan elokuun viiden kerran uimasarjakortin ja varasin tulevalle viikolle kaksi 15 minuutin uimakertaa.Saija tulee parin viikon päästä hieromaan Mollyn uudestaan ja lisäksi olen syyskuulle varannut ajan fyssarille. Eli nyt ruvetaan tehokuntouttamaan Mollyn kroppaa.

Meega sai puuttuvan veteraanisertin ja on nyt veteraanivalio. Outin uroslöwchen oli ROP ja ryhmäkehissä vielä RYP-3, mikä on löwchenille harvinaista herkkua. Kira-ranskanbuldoggi oli ROP. 
Eli hyvin meni kavereilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti