9.1.2023

Uusi vuosi, uusi harrastus ja paastoa

Loppuvuosi meni koirien kuntoutuksen merkeissä.  Greettaa hierottiin ja se "pääsi" useamman kerran viidentoista minuutin uinnille. Viimeinen uinti viime vuoden puolella oli jouluaattona. Greetan on ollut vaikea irrottaa koipiaan rampilta ja se siinä hetken voihkii ja valittaa ennenkuin lähtee. Kun keksin laittaa sen hihnaan, niin sen oli paljon helpompi lähteä, kun oli "pakote". Yhtään en vetänyt,mutta joku psykologinen juttu siinä oli, että homma alkoi sujua ihan hyvin. Sain toko-ryhmäläisiltäni lahjakortin Hyvänmielen Koirakeskukseen, ja pitäisi taas varata Greetalle uima-aikoja lisää. Saija tulee sen hieromaan vielä tässä kuussa. Agsassa se on ollut hyvällä mielellä ja oikein vauhdikas. 

Molly kävi fyssarilla ja sai luvan vesijuoksuun. Siellä se on käynyt nyt kahdesti. Taas ekalla kerralla huomasi, että piti alkaa hitaammalla ja ihan ei Molly jaksanut 15 minuuttia tallustaa. Oikea jalka oli voimattomampi. Toisella kerralla meni jo paremmin. Lisättiin vauhtia ja koko 15 minuuttia onnistui. Nyt on jo toista viikkoa ( ainakin) ollut ongelmana se, että Molly syö tosi huonosti. Oletan, että kyseessä on juoksun jälkeinen valeraskauspaasto. Se on käynyt  katsomassa kuppia ja kääntynyt pois ikään kuin yököttäisi, vaikkei se oksentanut olekaan. Ulkona se on ihan reipas, on pissannut ja kakannut. Tosin kakka on pieni ja tulee ehkä kerran päivässä nyt, kun olen jotain saanut sen sisään. Eilen se söi kaksi kaupan lihapullaa ja useita paloja juustoa kädestä syötettynä. Se oli pitkään aikaan isoin annos. Nappulat eivät kelpaa. Purutikku käy kyllä ja treenatessa namit. Mutta oma ruoka ei, vaikka mitä versioita olen kehittänyt. Greetta saa aina seuraavana päivänä Mollyn hyljeksimät ruoat ja on oikein tyytyväinen monipuoliseen tarjontaan.  Toki tässä täytyy lääkäriin mennä, jos vielä kauan jatkuu. Muistelen, että edellisessäkin juoksussa oli tällainen huonosyöntinen jakso, mutta ei kyllä näin pitkä. Päätinkin, että enää ei juoksuja tule vaan maaliskuussa koira sterkataan. Olin toki suunnitellut sterilointia, mutta ajatellut, että tehdään se vasta jonkun vuoden päästä, kun pikkukoiraa on operoitu ihan riittämiin. Mutta nyt on pakko asia hoitaa tänä keväänä. 

Uutta Vuotta vietimme ystäviemme luona. Greetta siellä vähän kuuden maissa piippaili, kun alkoi paukkuja kuulua. Molly oli tosi rentona. Siirryimme kymmenen maissa kotiin ennen puolenyön tulituksia. Greetta piippasi aluksi aika paljon, mutta tottui. Ei ollut kuitenkaan niin ahdistunut, että pitäisi miettiä lääkitystä.  Molly kesti nekin jyrinät oikein hyvin. 

Käytiin eräänä pakkaspäivänä ystäväni Kristiinan ja hänen koiriensa kanssa Sapokassa pikkukävelyllä. Oli aika hyyvätä tuuli, mutta tuli Mollylle hyvää totuttelua Elmo- ja Pepe-isovillakoiriin  ( vaikka Kyllin koirat ovatkin jo ihan ok). Greettakin oli aivan rauhallinen näiden kanssa. Koska kävely oli lyhyt, ajelin vielä koirien kanssa hallin metsään lenkille ( siellä ei tuullut) ja Greetta sai vielä palloleikkiä hallin pihalla.


Rallya ollaan tehty Kyllin kanssa vuoden alussa. Okkim-porukka alkoi eilen treenata. Molly aloitti lauantaina nose work-alkeiskurssin. Se oli siellä tosi rento, vaikkei se vielä eukalyptus-tuoksua tajunnutkaan, mutta eipä varmaan muutkaan sen kummemmin. Seuraava kerta on kahden viikon päästä.

Ai niin, minulle tuli joulukuussa uusi autoa. Toyota Yaris Hybridi. Pieni, mutta kyllä siihen mahdutaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti