24.3.2022

Morelius-reissu, palloilua ja retki meren jäälle

Aloitetaan palloilusta, joka on ollut harrastuksemme koko talven. Hankiaisella on ollut hyvä kiitää pallon perässä silloin, kun on maa koppurainen ja jäinen muuten. Kävin kurkkaamassa taannoin Jylpyn kenttää. Siellä oli melkein reiteeni asti lunta, mutta erittäin napakka hankiainen ja tyttökoirat saivat vuorotellen juosta pallon perässä, sillä aurinkoista säätä ei kannata haaskata, vaan pitää olla kamera mukana.

Ensi Greetan tyylinnäytteitä.








Tämä on hauska kuva, joka kertoo siitä miten tehokas jarruttaja Greetta on kovassa vauhdissa.



 Sitten joutui Greetta harmikseen autoon ja karvaturjake Molly pääsi pallon perään painelemaan.


                               Mollysta on aina hauskaa tapporavistella palloa, kun se palauttaa sitä.





                                                                   Bad hair day

Jäällä ei olla käyty kuin yhden kerran. Mentiin Santalahden rantaa pitkin ja koirilla oli hauskaa. Itsekin nautin kevätaurinkoisesta säästä.



Seuraavana päivänä Molly pääsi kasvattajan luo trimmiin ja pitkät villahousut hävisivät taas hetkeksi.


Sitten se käynti Sipoon pieneläinklinikalla Mikael Moreliuksen luona. 

Kerroin Mollyn taustat. Sitten Morelius käsin tutki Mollyn polvia ja siitä otettiin myös röntgenkuvat nukutuksessa. Molly pötkötteli sylissäni nukahtaessaan ja se kuukahtikin aika nopeasti. Odottelin autossa, kunnes minut kutsuttiin takaisin sisään. Mollylta kuvattiin jalkojen luut ja lonkat. Lonkat olivat ihan hyvät ( jee!) ja muutenkin polvet ja sääriluut sun muu luusto oli oikein siistiä, joten mitään pahaa ei polvien liikkuminen ole ehtinyt aiheuttaa. Sanoin, että jos mahdollista, haluaisin, että polvet operoidaan nyt, kun koira on nuori ja toipuu varmaan nopeammin, jotta koiralla olisi terve loppuelämä. Morelius oli samaa mieltä, että leikkaus kannattaa tehdä nyt, Ensin se heikompi oikea polvi ja sitten myöhemmin vasen. Hän kaivoi kalenterinsa esiin ja tarjosi tulevan viikon maanantaita tai keskiviikkoa. Vähän häkellyin, että näin pian. Mutta toisaalta, hyvähän se, että saadaan homma käyntiin. Molly siis menee ensi keskiviikkona operoitavaksi. Ohjeet jatkosta saan sitten operaation jälkeen. Hinta on yhdestä polvesta 1400e-1600 e. En tiedä, korvaako vakuutusyhtiö mitään näistä. Toivotaan. Mutta vaikkei, niin polvet on korjattava. 

Molly oli kyllä aika hönössä iltaan asti. Kuudelta kirkastuivat silmät, kun vihjattiin ruoasta ja kuppi tyhjenikin alta aikayksikön. 

Greetalle on hoitopaikka kasvattajalla tiistai-illasta torstai-iltaan, jotta ehdin Mollya hoitaa leikkauksen jälkeisen päivän rauhassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti