20.6.2021

Voi Greetta, minkä teit

Perjantaina Greetta lähti matkoille. Se lähti Marjutin kanssa  Kuopioon seniori-Suomen Mestaruus-kisoihin. Mukana olivat Marjutin koira Terra ja Marika Tovan ja Fiollan kanssa. Matkaan liittyi myös geokätköilyä. 

Olipa outoa olla vain kahden koiran kanssa kotona. Greetta kyllä osaa ottaa tilansa meidän huushollissa. Ainakin oli hiljaisempaa, kun ei kukaan haukahdellut. 

Kisapäivä oli lauantai. Täällä kotona lähdin Greetan kasvattajan Eijan ja Mollyn kanssa Varissaareen retkelle. Helle on ollut aika kova, joten oli tosi kiva lähteä merelle. Samalla tietenkin seurasimme tuloksia Tolleri.netistä ja livestreamiakin tuli vilkuiltua. 

Molly oli ensimmäistä kertaa vuoromoottorissa eikä sillä ollut ongelmia. Se kökötti sylissä koko pienen merimatkan, katseli kiinnostuneena kaikkea ympärillään ja sitten oltiinkin jo perillä.

Lähdettiin kävelemään rantoja pitkin. Paljon oli lintuja ja linnuilla poikasia, joita pysähdyimme katselemaan.

                                                        Kalliolla kukki kaikenlaista.


Meri oli sangen tyyni eikä kovin suurta tuulen suomaa viilennystä saatu. Onneksi oli Mollylle mukana vesikuppi ja vettä, jota se joikin hanakasti. Reippaasti se marssi paikasta toiseen ja löysi suuhunsa kaikenlaista kasvillisuutta ja linnunkakkaa.


Istahdimme kalliolle katselemaan merta. Edessä näkyi myös Katariinan Meripuisto.Samalla seurasimme live streamia ja  näimme, kuinka Marjut ja Greetta tekivät hienon nollaradan. Greetalla oli oikein hyvä vauhti radalla, mikä oli upea juttu, kun oli kyse isosta kisasta ja hallissa pyöri kaksi rataa vierekkäin.  Katselimme muutaman muunkin tutun radan. Sitten lähdimme kohti ravintola Vaakkua, jossa oli tarkoitus lounastaa.

Tilauksen aikana Molly oli pylvääseen sidottuna ja sai vettä. Pöytämme oli varjossa ja kivilaatat viileät, joten Mollylla oli varmaan hyvä olla.

Tarjosin Eijalle ja itselleni valkoviinit ja nostimme maljan Marjutin ja Greetan hienon radan kunniaksi.

Molly siirtyi ruokailun ajaksi pöydän alle. Siellä se tyytyväisenä makaili ja lopulta otti pienet unet.

Tilasimme molemmat päivän kala- annoksen ja oli se kyllä oikein herkullinen annos.

                                                                         Krooh!

Sitten menimme odottelemaan tuurin tuloa. Se oli vähän myöhässä, mutta ei paahduttu kuitenkaan.
Kotina katsoin live streamista Greetan hyppyradan. Pientä hämminkiä oli, mutta nollarata tuli tästäkin ja kahdella nollalla noustiin tuloslistassa todella korkealle:

84 osallistujan joukosta Greetta oli VIIDES!!!

En olisi ikinä uskonut, että näin hienosti menisi. Marjut on loistava ohjaaja, mutta myös tehnyt töitä Greetan kanssa, mikä on näkynyt treeniratojen kerta kerralta paranemisena. Aika huikea juttu!

Tässä ovat radat ( Marika kuvasi)


 

-------

Greetta saapui äsken kotiin. Se oli väsynyt, koska koko päivän oli ollut ulkoilemassa tai autossa. Molly oli tapansa mukaan heti oven takana odottamassa. Greetta meinasi tehdä u-käännöksen, mutta en antanut sen palata käytävään. Nyt se on lähinnä syönnin jälkeen irvistellyt Mollylle,  ja meni piiloon nukkumaan.  Huomenna on uusi päivä ja varmaan pirteämpi koira.


1 kommentti:

  1. Greetta ihmetteli varmaan matkan aikana et mihin hän on oikeasti joutunut. Muut matkalaiset ovat tottuneita pysähtelyyn. Luulen et pikku-G oli aika tyytyväinen kun hänellä oli oma yksiö. Monta kertaa hän kyllä kuitenkin halusi taakse Tovan viereen.

    VastaaPoista