28.5.2021

Lääkeprobleema

Saagalla on addisonlääkkeenä ollut Florinef-niminen lääke, joka on myös ihmisille tarkoitettu addisonlääke. Saaga on päivittäin syönyt 8 tablettia, enkä ole sitä vaihtanut Zycortal-nimiseen eläinten lääkkeeseen, kun Saagalla on hyvin pärjännyt tuolla lääkkeellä. Vaan nyt oli pakko. 

Apteekista kerrottiin huhtikuussa, että lääkeen saamisessa on ongelmia. Sain hamstrattua muutamasta apteekista joitain purkkeja, mutta eihän yhden purkin 100 tablettia Saagalle kauan riitä. Ensin lääkettä piti saada taas  viikolla 19, sitten viikolla 21 ja nyt Fimean sivuilla luki, että lääkettä saa vasta 30.7. Eipä auttanut muu kuin soittaa Anjalaan ja kertoa tilanne. Tiistaina mentiin Saagan kanssa saamaan ensimmäinen Zycortal-ruiske. Neljän päivän aikana Florinef-annos pieneni, kunnes loppui kokonaan. Ensi viikon perjantaina otetaan kontrolliverikokeet. Saaga -rukka. Se ei yhtään tykkää verikokeista, mutta ei auta. Toivottavasti kalium-natrium-suhde on hyvä. Zycortalin lisänä pitää antaa kortisonia. Eläinlääkäri ehdotti, että antaisin yhden tabletin päivässä. Näin olen tehnyt. Toivottavasi ei ole liian suuri annos. 

Mutta mummeli on ollut ihan ok nämä alkupäivät ainakin. Toivotaan, että oikea lääkeannos löytyy nopeasti. Silloin lääke muuttuu todella vaivattomaksi, koska sitä annetaan kuuden viikon välein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti