18.2.2021

Saagan tulokset

Eilen tulivat Saagan verikokeiden tulokset, paitsi se SDMA, joka kertoo munuaisten toiminnasta. Oli näyte mennyt pilalle, Marika-tohtori epäili, että oli saanut pakkasessa kylmää. Muut tulokset tulivat kyllä.

Tulosraportti

IDEXX Laboratories Oy Vetlab


Pvm : 17.2.2021
-------------------------------------------------

Omistaja            SILTANEN JAANA
Eläimen nimi        SAGA
Eläinlaji           Koira
Lähettäjä           Oiwallinen Eläinklinikka Oy

Seerumi hemolyyttinen.SDMA määritys ei mahdollista.

--------            -----  -------        ------ ------ ------
Kidney Profile (koir                                           
SDMA                         µg/dl                     0     14
Kreatiniini              76  µmol/l         (-*-)     44    133
UREA                      5  mmol/l         (*--)    3,2   10,3
Natrium                 146  mmol/l         (-*-)    142    153
Kloridi                 103  mmol/l         *(---)   106    120
Fosfaatti               1,4  mmol/l         (-*-)    0,9    1,7
Proteiini (tot)          69  g/l            (--*)     54     76
Albumiini                33  g/l            (-*-)     28     43
Kalsium                 2,3  mmol/l         (*--)    2,1    2,9
 
Nämä testattavat asiat olivat munuaisten testauspaketissa, joka tuli kuulemma halvemmaksi kuin pelkkä SDMA. Ja tulokset olivat ihan ok. Marika sanoi, että voidaan ottaa uusi näyte ja lähettää se heidän kustannuksellaan. Mutta päätin, että koska muut arvot olivat ihan viitearvoissa, niin suotta kiusaa koiraa, joka ei eläinlääkärikäynneistä nauti.  

Saagan pissaamiseen ehdotti Marika, että kokeillaan Refinie-jauhetta, joka auttaa steriloitujen koirien virtsavaivoissa. Niinkuin vanhenevilla naisilla, myös koirilla limakalvot ohenevat  ja virtsaamisen tarve lisääntyy. Olen huomannut itsellänikin tämän. Kävin tänään apteekista tilaamassa pari purkkia, kun siellä ei ollut niitä valmiina. Eipä se varmaankaan pahaa tee. Lisäksi Marika epäili, että satunnaiset tassun nuolemiset ja rapsuttelut voivat liittyä närästykseen. Piimää voi antaa myös munuaiskoiralle ja meillä ovatkin nyt parina päivänä molemmat koirat hyvällä halulla lipitelleet piimää. Katsotaan, onko näistä mitään hyötyä. 
 
Tajusin tässä yhtenä päivänä, että Saagalla ei ole aikoihin - kop kop - ollut maha löröllä.
Kun yhteen aikaa se meni jostain syystä ripulille lähes kahden viikon välein ja se oli aina aika raju.  En tiedä, onko ruoan seassa annettava maitohappojauhe Biopak ollut siinä apuna vai onko munuaisruoka rauhoittanut suolistoa vai mistä on kyse, mutta olen tästä asiasta todella iloinen.   
 
Greetan ohjatut toko-treenit alkoivat.  Ihanaa. Toki se otti kovastikin häiriötä toisesta koirasta  ( Tovis) kun hallissa oli samaan aikaan kouluttajan kanssa treenaava ja omia treenejä tekevä. Mutta varmaan se tottuu. Rallyahan me olemme treenanneet viikottain sekä Kyllin kanssa että Hannelen ja Marjutin kanssa. 
 
Huomenna Greetta pääsee taas Haminan halliin rallaamaan, mahdollisesti käydään ostamassa sille tossut, iltapäivällä mennään Marikan ja schappetyttöjen kanssa metsälenkille ( voi sitä huudon määrää) ja vielä loppuiltapäivästä pikkukoiralla on agitreenit Marjutin kanssa. Jos se kaiken tämän tietäisi, se halkeaisi onnesta. ( Paitsi ehkä siitä tossuajatuksesta.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti