8.9.2019

Piirimestiksiä pukkaa

Lauantaina olivat Haminassa rally-tokon piirimestaruuskisat.  Meidän rally-porukka oli kysynyt Koiranystäviltä, sopisiko meidän edustaa seuraa joukkueellamme. Ja sopihan se, kun seurassa ei varsinaisesti ole rally-toko lajina. Ei ollut kilpailevia ryhmiä tähän hommaan.

Greetta siis lähti voittajaluokan kisaan. Tuomarina radalla toimi Kirsi Petäjä.
Ja kas, ääntelystä huolimatta toimimme radalla varsin hyvässä yhteistyössä. Peruutuksen alun istumista en huomannut, josta tuli turha kymppi ja ääntelystä kaikkiaan 8 virhepistettä, mutta muuten selvittiin pienillä virhepisteillä ja lopputulos oli 77/100 ja kolmas sija. Jes!


Olin aivan poikki, kun kotiin päästiin, mutta ennen nukkumaan käymistä piti auto pakata tämän päivän menoa varten. Takapenkin selkänojat alas ja kaksi häkkiä sinne. Kyytiin olivat tulossa Marika, koiransa Fifo ja Tova sekä Greetta ja Saaga. Matka oli kohti Imatran toko-piirimestaruuskisoja.

Aamulla kello seitsemän jälkeen starttasin hakemaan kamuja. Keli oli mainio ja matka sujui tyhjillä teillä sujuvasti. Kisapaikka oli iso urheilukenttä ja ympärillä oli hyvät koirien ulkoilutusmaastot.
EVL ja voittaja alkoivat samaan aikaan, koska oli kaksi kenttää ja kaksi tuomaria. Greetta pääsi siis sangen nopeasti hommiin.

Päivän teema oli ääni. Eri voimakkuuksista piippausta oli kuultavissa ärsyttävässä määrin.
Paikkis meni vielä hyvin. Saatiin 9,5 siitä. Liikeet oli sekoitettu epäjärjestykseen. Tunnarilla alettiin. Video kertokoon meidän suorituksemme.


Greetta siis valitsi oikean tunnarin ja alkoi tuomaan sitä, mutta epävarmuus iski. Jos silloin olisin kutsunut koiraa, oltaisiin varmaan jotain pisteitä saatu. Ei auta kuin harjoitella lisää.
Ruudun olisi pitänyt olla helppo, mutta kummaa kävelyä ja tuplakäsky maahan menoon vei pisteitä. Ohjatussa noudossa on ollut ongelmaa vasemman hakemisessa, eli ei yllättänyt, kun lähti oikealle. Lisätreeniä siinä. Kaukokäskyt eivät vielä kestä matkaa, mutta yllättävän hyvät silti, vaikka nollille menikin. Seuruu oli paikoin hyvää, paikoin meni muualle katsomiseksi. Hyppynoudossa varasti, joten turhaa pisteiden menoa, kun osaa sen ihan hyvin. Ällässä ei kuunnellut kunnolla käskyjä. Ollaan näitä kyllä treenattu. Kun keskittyy minuun, osaa ihan hyvin kaikki vaihdot.

Jos tähdet olisivat olleet oikeassa asennossa, oltaisiin saatu tulos, mutta tänään jäätiin 146 pisteeseen.
Kuukauden päästä on omat kisat. Silloin pitää olla meno jo varmempaa. Tunnin päästä pistä hakemuksen Kouvolan rally-kokeeseen, josko saataisiin viimeinen voittajatulos sieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti