18.3.2017

Friidan toko-koe 18.3.2017

Eilen mentiin Lappeenrantaan isää tapaamaan ja tänä aamuna sitten suunnattiin LAU:n hallille toko-kokeeseen.  Ihan hirveästi edellisen kokeen jälleen ei olla treenattu. Tänään koira teki minun kanssani eikä kovin paljon zombeillut. Silti tulos jäi saamatta. Seuraavaksi tarkempaa tulosraporttia.
Tuomari oli Harri Laisi ja liikkurina vaimonsa Marketta, joka on niin miun maun mukainen, kun on niin tehokas liikkeiden välillä. Eli vauhdilla liikkeestä toiseen eikä koira ehdi laskeutua koomaan.

EVL alkoi paikkaistumisella. Friida sai siitä kympin. Makuulle meni omalla vuorolla asiallisesti. Jännitin kovasti luokse kutsua, kun edellisessä kokeessa lähti toisen koiran mukaan. Tällä kertaa häiriötä aiheutti liikkuri, joka tuli taakse. Friida tulkitsi tämän käskyksi eli vähän varasti, mutta saatiin kiltiltä tuomarilta makuusta 9.

Ekassa yksilöliikepuoliskassa olivat tunnari, zeta, luoksetulo ja ruutu.
Tunnarista Friida sai täyden kympin. Jee!
Zeta meni pelkäksi seisomiseksi, vaikka järjestys olisi ollut istu-seiso-maahan. Tämä liike on tökkinyt koko evl:n ajan, ja ohjaaja voi katsoa kyllä peiliin, sillä ei olla treenattu riittävästi ja ehkä ei myöskään ihan oikein. Tehotreeniin tämä mielestäni helppo liike. Nolla tällä kertaa.
Luoksetulossa Friida oli pätevä, mutta minä aloin maahan menossa nostaa käsiä (äkkiä alas, kun tajusin) vaikka meillä on suullinen käsky. Pysähdykset olivat kuitenkin aika ok, joten saatiin 8.
Ruudussa eteenmenossa Friida meni vähän ympyrän ohi, mutta sain sen nopeasti oikeaan paikkaan, se meni ruutuun vauhdilla, vaati toisen käskyn maahan menoon ja tuli reippaasti luo. Ruutu 8.

Sitten tuli tauko. Otin koiran vasta aika  viime tipassa taas halliin ja leikin sen kanssa pallolla taisteluleikkiä. Sitten marssittiin kehään.

Järjestys oli kake, hyppyhässäkkä, seuraaminen ja ohjattu nouto.

Kakessa kolme ekaa seiso-istu-maahan menivät mielestäni varsin hyvin. Friida istui taaksepäin eikä mielestäni edennyt. Mutta yhtäkkiä kuulolaite lopetti toiminnan ja loput kolme liikettä vaativat useita käskyjä, joten hyvin alkanut liike nollautui. Däm. Tämä meni Friidan piikkiin kyllä.
Hyppyhässäkässä Friida meni ravia kapuloiden ohi ja kierron jälkeen heti pysähtyi. Kutsuin lähemmäs, tuli ja pysähtyi käskystä maahan. Käskin Tuo, koira katsoi kapulaa, mutta ei ottanut sitä vaan juoksi suoraan hypylle ja reippaasti sivulle - nollaten liikkeen. Friidalle tämä nolla. Mutta paljon hyvää oli silti liikkeessä.
Seuraamisessa vire kesti lähes loppuun asti. Peruuttaminen ei onnistunut, mutta muuten varsin asiallista seuruuta. Ei huippua, muttei huonoakaan. Seuruusta 8.
Ohjattu nouto oli hieno ja siitä kymppi.

Pisteitä 186 - ja treeni jatkuu. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti