29.3.2015

Saagan terveysraportti

Miten tuntuukin, että ei muka ehdi blogia päivittää, vaikka tässä välissäkin on ollut mukavia asioita, kuten esim. Greetan pentutreffit. Mutta niistä sitten myöhemmin.

Saija Saagaa  taannoin hieroessaan totesi, että Saagalla on edelleen oikea puoli lannerangasta jumissa ja että koiran oikean puolen lihakset ovat pienentyneet.  Tästäpä sitten huolestuneena päätin, että Saagalla alkaa lihaskuntokuuri. Ensimmäinen toimenpide oli, että varasin Kouvolan Dogstockista Saagalle viisi uimakertaa. Lisäksi varasin Porvooseen Riina Kellmanille fyssariajan. Siellä ollaan nyt käyty kaksikin kertaa ja pääsiäisen jälkeen on kolmas kerta. Riina totesi, että lanneranka on vino. Hän käsitteli ja oikaisi sen. Toisella kerralla vino asento oli palannut. Se asento on varmaan pitkään ollut väärin, joten se palaa helposti. Ohjeeksi syvälihasjumppaa ja ravia. No, uinti varmaan syviinkin lihaksiin vaikuttaa, mutta doboilua on tarkoitus myös tehdä. Kunhan fillarikelit alkavat kunnolla, niin Saaga saa myös ravijuoksua polkupyörän rinnalla.

Dogstockissa on seitsemän metrin pyöreähkö allas, johon mennään rampilta. Ekalla kerralla Saaga totutettiin altaaseen liivien kanssa. Tämä oli ennen ensimmäistä fyssarikäsittelyä. Jonna katsoi, että Saaga käyttää takapäätä epätasaisesti ja perä meinaa kallistua oikealle. Toisella kerralla mentiin jo ilman liivejä ja Saagan liikkeet olivat paljon tasapainoisemmat.  Koko ajan olen pidentänyt uimakierroksen pituutta ennenkuin Saaga pääsee hetkeksi rampille saamaan palkinnon.  Kiltisti se tulee uimaan hiukan rampilla harkittuaan ja ui koko puolituntisen. Kunhan Saija seuraavan kerran Saagan hieroo, mietin, varaisinko vielä toiset viisi kertaa Saagalle.

                                                         Mietintää lähtörampilla.

                                                Kuvat ovat toiselta uimakerralta
                                                         ja video kolmannelta.Hyvin Saaga ui, ja nyt kun ei ole vastarantaakaan ja Saaga silti oppii lähtemään uimaan, niin josko tästä poikisi myös into uida kesällä Lemin  mökilläkin. Toivossa on hyvä elää.

Friida sai taannoin uuden pallon, ja sekös sitä ilahdutti. Greetankin kanssa alettiin harjoitella pallon tuomista. Äkkiä se oppi, että pallo kannattaa tuoda lähelle, jotta saa herkkua.


Greetan kanssa käytiin myös tällä Jylpyn kentällä tokoilemassa. Mukana oli setterityttö Muru.
Emme ole juurikaan tehneet perusasentoa, askeleita tai käännöksiä, mutta hyvin pikkuneiti tekee asioita ja sen oppimiskyky on varsin nopea. Minulla vain on hiukan haastetta koira pienen koon takia. Todellista selkäjumppaa.


Ja vielä yksi tuore video tältä päivältä. Käytiin Hannelen ja buvvekoirien kanssa rallytokoilemassa.
Vaikka kisapaikat ovat kiven alla, voi sentään treenata. Tällä kertaa tehtiin avoimen luokan rata. Vaikka vielä hiomista löytyy, niin täytyy sanoa, että hienosti Friida ja Saaga jo näitäkin ratoja tekevät.


Greetan kanssa tehtiin vähän pujottelua, mutta ennenkuin oikeasti aletaan sen kanssa rallata, niin tuo toko-treeni täytyy saada pitemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti