15.10.2013

Pois uutispimennosta

Hupskeikkaa, miten pitkä väli onkaan edelliseen päivitykseen.
Vaan nyt taas ollaan hoodeilla ja kerrotaan kuulumisia.

Viime viikonloppuna oltiin lauantaina Saagan kanssa toko-kisaamassa omalla hallilla. Tuomarina oli Riikka Pulliainen, joka arvosteli Saagankin suorituksia aika lempeästi. Voittaja-luokan koirakkoja oli kahdeksan.

Paikallamakuu meni hyvin. Sen verran äkäiseen rääkäisin loppuistumiskäskyn, että Saaga katsoi parhaaksi nousta heti, eikä toisella käskyllä, niinkuin muutamassa edellisessä kokeessa teki. Ja kymppi tuli. Yksilösuoritus alkoi seuraamisella, jossa Saaga jäi taas löntystelemään välillä jälkeen. Tämä laji täytyy nyt ottaa totiseen hiontaan, sillä Saaga on ollut hyvä seuraaja. Mihin se on kadonnut tässä välissä? Seuraamisen jälkeen alkoi asenne parantua ja Saaga  teki ihan kohtuullisen suorituksen. Liikkeestä istumisesta ja ruudusta tuli kymppi. Kun tultiin viimeiseen liikkeeseen, kaukokäskyihin, yhtään liikettä ei oltu nollattu. Saaga aloitti kaukot ihan reippaasti, seiso-istu-liikkeessä tuli kyllä eteenpäin, mutta sitten jymähti maahan, eikä noussut enää mitään tekemään. Perhana! Nollille meni liike, jota joka jumalan aamun veivataan kotona. Tuomari tykkäsi meistä ja saatiin kokonaisvaikutelmasta kymppi, eli pisteitä oli 242. Neljätoista pistettä jäätiin ykköstuloksesta, eli jos oltaisiin kaukokäskyistä saatu edes vitonen ( kerroin neljä, eli yhteensä 20p) oltaisiin saatu ykköstulos.   Kolmanneksi sijoituttiin kuitenkin, kiva edes se, mutta mielummin sen ykkösen olisin ottanut.


Kisavideo löytyy TÄÄLTÄ.

Samainen heppu Saaga on jo jonkin aikaa kärsinyt närästyksestä ja mahaongelmista. Antepsin auttoi, mutta kun Antepsinin lopetti, niin taas alkoivat oireet. Tänään sitten mentiin eläinlääkärille. Hän diagnosoi vaivan gastriitiksi eli mahatulehdukseksi.  Saaga sai kahta eri antibioottia, joista toista syödään pari viikkoa. Ruokavalio kevennetään vähäproteiiniseksi ja annetaan mahan rauhoittua. Mikäli vaiva hellittää, niin sen jälkeen Saagalle varataan hammaskivenpoistoaika. Näet vatsahapot ovat aiheuttaneet hurjat hammaskivimäärät takahampaisiin. Ja ne ovat syntyneet varsin lyhyenä aikana. Koirillani ovat hampaat yleensä olleet loistavassa kunnossa. Mutta nyt ensin parannellaan maha kuntoon.

Ensi viikolla on Friidalla sitten lääkärikeikka, sillä vien sen Kouvolaan steriloitavaksi tähystysleikkauksella. Näin loppukoon viime kesän kaltaiset hormonimyrskyt tähän paikkaan ja tilalle jääköön eilisen kaltainen agilitykaveri, joka meni vauhdilla ja innolla ja hienoisella röyhkeydellä rataa niin että hippulat vinkuivat.

2 kommenttia:

  1. Mun mielestä tuossa seuraamisen alussa kun tulee eka käännös oikealle, niin koira jää jälkeen koska se unohtuu tuijottamaan liikkuria tai tuomaria, kuka nyt siinä käveleekään. Se toljottaa pitkään oikealle ja jää sen taia jälkeen siinä kohdassa. Treeneissä vaan liikkuri tosi lähelle koiraa, ihan iholle ja liikkuri voisi myös käyttäytä vähän oudosti, takellella ja kompastella, että koira tottuisi ettei liikkurin touhut kosketa sitä. Tuo toinen käännös vasemmalle tulee vaan niin äkkiä koiralle, kun se on jo valmiiksi jäljessä ja käänyt sen edestä pois, ettei se vaan ehtinyt korjaamaan paikkaansa ja hämääntyi niin että jäi jopa hieman paikalleen siinä.

    Muutenhan se on tosi iloinen ja muutamaa työtapaturmaa ja ravilla palauttamista lukuunottamatta hyvin meni :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Tiina. Joo, pitää treenailla enemmän liikkurin kanssa, että pystyy puuttumaan jätätyksiin.

    VastaaPoista