12.2.2020

Kummallinen talvi

Kyllä ei ole lumella meitä hemmoteltu monena talvisena päivänä tällä kertaa. Otsikkokuva on otettu  tammikuun lopussa ja yhtä lumipyryä lukuunottamatta sangen saman näköistä keliä on ollut koko ajan. Luonto alkaa herätä kevääseen. Joku on nähnyt siilin heränneen talviunilta ja se on kyllä huonompi homma sille siilille. Punkit varmaan hiovat kynsiään valmiina tarrautumaan uhreihinsa. Meidän yläkerrassa asuvalla nuorella Jakke-koiralla tuli viime kesän alussa borrelioosi ja monen antibioottikuurin jälkeen liikkuminen on vieläkin vaikeaa, vaikka veriarvot alkavat jo olla ok. Ihan hirveä tauti. Meillä menivät Seresto-pannat roskiin syksyllä, kun koirat olivat käyttäneet niitä jo kaksi vuotta. Pitäisi tilata uudet ja laittaa ne jo koirille hyvin aikaisin keväällä, että karvakorvat ovat turvassa. Lisäksi Kiinassa alkanut ja epidemiaksi levinnyt koronavirus huolettaa oman perheenjäsenen takia. Huolestuttava on suunta monella tapaa.

Greetan kanssa ollaan treenailtu kohtuullisesti. Purkki-palkinto-systeemi on kyllä auttanut aika paljon äänen käytön suhteen. Gee on selvästikin tajunnut syy-yhteyden purkin äänen ja oman äänen välillä. Ollaan alettu treenata aktiivisemmin rallyn mestariluokan ratoja. Edessä peruutus etenee, mutta matkaa pitää saada lisää. Vähän suunnittelen, että yrittäisin saada paikan Espooseen maaliskuun alussa, mutta pitää vielä vähän harkita. Toko-liikkeissä on vielä paljon hiomista. Tavoitteena on toukokuun alun toko-koe omassa hallissa.

Saagan maha on ollut ok Tylosin-kuurin jälkeen. Se on mainio mummeli. Toissapäivänä aamulenkin ja aamiaisen jälkeen jossain vaiheessa olin lähdössä koirien kanssa ulos ja Geen kanssa treenaamaan. Saagaa ei yhtään huvittanut. Vaikka huidoin kädellä, että tule tule, niin ei koira liikahtanutkaan makuuhuoneen sängyn päältä. Vasta kun laitoin portin kiinni, se tuli odottamaan portin taakse purutikkua, nappasi sen ja syöksyi takaisin makuuhuoneeseen. Tehtiin sitten Greetan kanssa  treenireissu. Hyvä, kun Saaga osaa kertoa, haluaako vai ei. Se saa päättää - pääasiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti