30.9.2018

Treeniä, terveystutkimuksia ja retki luontopolulle

Aloitetaan tämän päiväisestä luontopolkuretkestä. Pitkään olen jo suunnitellut meneväni koirien kanssa Santalahden luontopolulle, joka ei ole hirveän pitkä ja kulkee kauniiden merenrantamaisemien kautta. Tänään oli sellainen sunnuntai, ettei ollut mitään ohjelmaa, joten päätin vihdoin totetuttaa suunnitelmani. Hyvät kengät olivat tarpeen, sillä reitti oli paikoin liukas, sekä kalliot että pitkospuut, mutta pääosin oli tosi helppo kulkea.  Rannalla kohisivat aallot kallioita vasten ja ääniäreä Greetta oli aivan hirveillä kierroksilla niistä äänistä, kun se ei ymmärtänyt, mistä melu tulee. Muutenkin se oli vähän rasittava hihnatalutettava, kun selvästi se olisi halunnut painella omaa vauhtiaan. Olipahan kasvatuksellinen kokemus sille joka tapauksessa. Saaga lönkytteli mukana ihan reippaana tyttönä. Kuvia tuli otettua retkeltä ja nyt niistä pläjäys tähän muistoksi.Kiva oli retki ja minulle tuli hirveä hiki, kun oli ihan liikaa päällä. Ehkä toistekin retkeillään tuonne.
Vaikka ihan eväitten kanssa. Väkeä tuntui reitillä riittävän.

Sitten ne terveystutkimukset.
Saaga kävi verikokeista alkuviikolla. Sillähän oli edellisessä verikokeessa olleet urea- ja maksa-arvo ( jotkut niistä) koholla ja sovittiin, että kun kortisonimäärä helteen loppumisen jälkeen palautetaan entiselleen, niin sitten otetaan uudet kokeet.Niin tehtiin. Ja jippii ja hurraa, arvot ovat alkaneet laskea kohti normaalia. En ole nähnyt kirjallisesti tuloksia, saan ne myöhemmin, mutta suunta on oikea. Kortisoli oli hiukan matala, joten yksi nappi Florinefia lisätään lääkeannokseen. Saaga on ihan hyvinvoivan oloinen ja tuolla Santalahti-lenkilläkin mennä porskutti ihan reippaasti koko ajan.

Greetan kanssa käytiin pevisa-silmä- ja polvitutkimuksissa. Silmät sillä on tutkittu kahdesti ja terveiksi havaittu molemmilla kerroilla. Nyt löytyi molemmista silmistä muutama ripsi, eli niinkuin äidillään ja muutamalla sisaruksellaan tulee maininta distichiatis (tai jotain sen suuntaista). Eivät ole ripset haitanneet ja mietin, josko sterkkaus, joka on tehnyt koiran turkista valtavan, olisi aiheuttanut ripsien esille tulon. Mutta en ole huolissani näistä. Jos alkavat vaivata, Eija lupasi nyppiä pois. Sillä niistä selvitään. Polvet on kerran tutkittu, mutta alle kaksivuotiaana, joten tulos on vanhentunut. Tämä nykyinen tutkimus jää loppuelämäksi voimaan. Hyvät olivat polvet molemmilla kerroilla.

Eli terveystilanteessa kaikki hyvin koirilla.

Treenirintamalla ollaan oltu ahkeria. Kyllin kanssa ollaan treenattu tämän tästä ja monessa paikassa. Viikon päästä ollaan menossa toko-kokeeseen Lohjalle ja siitä viikon päästä toko-kokeeseen Kouvolaan. Että yritys on nyt kova. Rallya ollaan treenattu maanantaisin porukalla ja Saagakin on aina touhussa mukana. Agility on jäänyt kaikista vähimmälle. Mutta sitäkin jossain vaiheessa. Kokeet ovat nyt tärkeämmät.

Saagalandiassa kaikki hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti