27.6.2014

Rally-tokoa ja muutama juhannuskuva

Aloitetaan kuitenkin juhannuksesta, kun siitä on jo kauemmin aikaa.

Vaikka juhannuksen kelit eivät mitenkään erityisen lämpöiset olleetkaan, niin täytyy sanoa, että Lemillä oli mukavaa. Aatto oli ihan erityisen mukava sääolosuhteiltaan ja sadetta saatiin koko viikonlopun aikana varsin vähän.  Erityisen ihanaa oli minulle se, että Saaga leikkiä rylläsi joka päivä Friidan kanssa nautinnolla. Sitä se ei ole aika päiviin tehnyt ja minusta leikki kertoo Saagan hyvästä olosta enemmän kuin mikään muu. Kevään lääkärissä käynnit ja lääkekuurit ovat siis tehneet sen, mitä pitää. Olen tästä niin niin onnellinen.

                                                                 Juhannuskokolla

                                          Mökillä on myös juhannuksen vietossa Tuisku.


                                                                Friida - rämemajava

                                Elsan ja Assin haudalle kerättiin siskon kanssa isompia kiviä.

Sitten siihen rallailuun.

Kouvolassa järjestettiin eilen rally-tokon möllikisat. Luokkina olivat mölli, alokas, avo ja voittaja. Meidän ralliporukasta lähti minun lisäkseni neljä treenaajaa ja yhteensä 9 koiraa. Hannele teki buvvetyttöjen kanssa sekä mölli- että alokas-luokkien radat. Olipa siinä urakkaa. Minä ilmoitin molemmat koirat vain alokasluokkaan.

Ensin kisasivat avoin ja voittajaluokka. Osallistujia molempiin oli kaksi, joten ne menivät nopeasti. Oli kiva nähdä, millaisia ovat ylemmän luokan radat. Sitten alkoi mölli-luokka. Koirakoita oli ilmoitettu 16. Meidän porukasta menivät tässä luokassa Hannele, Heidi Pirkko-englanninspringerspanielin kanssa sekä Tuovi Santtu- labbiksen ja Pele-australianpaimenkoiran kanssa. Siihen nähden, ettei kisakokemusta ollut kuin Hannelen Atalla ja Kiiralla, meni meidän porukalla hienosti. Ata-tottelevaisuusvalio ja koiratanssi-avo-luokkalainen voitti ja Santtu tuli toiseksi. Pirkosta tuli tuomarin suosikki. Kaikki saivat hyvät pisteet ja olisivat läpäisseet rally-tokon virallisenkin kisan.  Kisassa olisi saanut palkata, mutta kukaan ei palkannut kuin vasta maalissa.

Sitten oli alokasluokan vuoro. Koirakoita oli tähän luokkaan ilmoitettu 17. Rata oli tämän näköinen.Ensin tutustuttiin hartaasti. Saaga oli koiristani ensimmäinen. Se teki turhan istumisen kyltin 7 jälkeen, joten otettiin uudestaan. Saatiin 3 virhepistettä tästä, mutta jos ei oltaisi uusittu, olisi tullut kymmenen, joten kannatti uusia. Yksi virhepiste tuli, kun hitaassa käynnissä koiran peba melkein kosketti maata. Mutta loistavalla asenteella Saaga teki töitä häntä heiluen - ja minäkin osasin pitää hihnan löysällä. Tulos 96 pistettä sadasta.

Friidan tyyli on hyvin erilainen kuin Saagan. Siinä missä Saaga etenee vakaasti, Friida mennä hetkuttelee. Itsellä on sen kanssa aika epävarma olo välillä. Mutta rata meni tosi upeasti. Ainoa korjattava oli viimeinen eteentulo tehtävässä 12. Friida oli vinossa, mutta ei liian vinossa, koska siitä ei sakotettu. Saimme täydet sata pistettä, kuten Hannelen Atakin, mutta koska olimme nopeampia, Friida voitti koko alokasluokan. Saaga sai Tuomarin suosikki- palkinnon. Tessa-setteri tuli kolmanneksi 99 pisteellä. Eli ottaen huomioon, miten vähän ollaan porukalla vielä treenattu, meidän ryhmä ruletti oikein kunnolla.

Tässä vielä Saagan ja Friidan suoritukset. Tämä on niin meidän laji.

Katsomossa oli Anu koirineen. Tuli pitkästä aikaa nähtyä Caruso ja Anun nuori portugeesipoika Köli.
Hienosti osasivat pojat poseerata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti