21.4.2024

Vähän tautia, mutta muuten kaikki hyvin

 Eilen aamulla Greetta oksensi useamman kerran lattialle. Ja oli oksentanut sänkyynikin, mutta sen huomasin vasta petatessa. Eipä se ole elämänsä aikana montaakaan kertaa oksennellut. Päivällä se oksensi uudestaan. Huomasin, että Molly syö sitä oksennusta, ennekuin ehdin hätiin - ja eipä kauaakaan mennyt, kun sekin oksensi. Greetan oksennukset loppuivat päivätuotokseen,mutta Molly vielä toisen kerran oksensi juuri ennen nukkumaan menoa. Se ei ole elämänsä aikana kertaakaan oksentanut tätä ennen. Kummallakin oli oksennuksen seassa purutikkua. En tiedä johtuiko siitä vai mistä. Joka tapauksessa muutama koirien alusta ja yksi peitto meni pesuun ja muutamasta matosta sain pyyhkiä läntit, ennenkuin älysin rullata matot pois. Illalla annoin molemmille muutaman lusikallisen raejuustoa ja ison teelusikan Biobakia sekaan laitettuna. Hyvältä maistui, nälkä jäi.  Yö meni ihan rauhassa. Mitä nyt aamulla molemmilla kauhea kauhea nälkä. Laitoin ruokaan runsaasti raejuustoa ja Biobakia mahaa rauhoittamaan varan vuoksi. Tänään on kaikki ollut jo ihan normaalia ja pyykitkin on pesty. 

Mollysta on ilmennyt hauska piirre. Se komentaa äänellä. Olenhan minä nähnyt, kun se tulee eteen istumaan ja alkaa pienesti ääntä tuottaa ja tuijottaa kiinteästi minua. Silloin se haluaa ulos, koska on hätä. Milloinkaan se ei ilmoita turhasta. Mutta päivänä muutamana kuului napakka komennushaukku keittiöstä. Molly istui vesikupin vieressä. Kupissa oli kyllä vettä. Mutta ei ollut hyvää vettä selvästikään ( ehkä edellisenä päivänä laitettu), sillä kun vaihdoin veden ja laitoin kupin lattialle, Molly alkoi heti juoda. Tyhjää vesikuppia se on myös komentanut täyttämään aiemminkin. Se ilmoittaa selkeästi, kun ruoka-aika olisi käsillä. Hauska pieni koira. Ensimmäinen, joka näin monta asiaa kertoo.

Tänään oltiin Linda Wikstenin rally-koulutuksessa Haminassa. Mitään merkittävää uutta oppia ei tullut meille, mutta pientä hiomista kuitenkin. Tämä tuomari on huomenna Kouvolan rally-kisaa tuomaroimassa.  En mainostanut hänelle, että ollaan mekin sinne tulossa. Todella mukava kouluttaja kyllä. 

Takatalvi iski perjantaina. Onneksi tänään jo teiden lumia suli, joten kesärenkailla on varsin kivasti pystynyt ajamaan. Toivottavasti huomennakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti