11.4.2024

Kevätkuvia ja treeniä

 Kun valo lisääntyy ja lumi alkaa sulaa, on kiva kaivaa kamera esiin. Kotkassa on ihania puistoja, joissa käymme aikaisesta kesästä myöhäiseen syksyyn ja joskus talvellakin. Viikon sisään ollaan käyty kahdessa puistossa. 

Jokipuisto on meitä lähellä. Eräänä aurinkoisena päivänä metsälenkin jälkeen mentiin katsomaan, kuinka lumi on sulanut Jokipuistossa. Ja olihan se. Ainoastaan lampi oli ohuen jään peitossa.. Ei mene kauaa, kun siellä alkaa kukkia. Nyt kukkien sijaan kuvattiin koiria. Sekin on oikein mukavaa.











 Eilen oli pilvinen päivä, mutta varsin tuuleton, joten uskaltauduttiin Katariinan Meripuistoon. Yliherkän kuulon omaava Greetta alkaa nostaa kierroksia ja pitää ääntä, jos laineet kovasti kohisevat. Silloin ei sen kanssa voi puistoon mennä, mutta eilen oli senkin suhteen maltillista ja tehtiin kierros. 




Meri on auki. Rannoilla on pieniä lumilämpäreitä, mutta muuten maa on puhdas lumesta. Muutama hanhipari jo nurmikentällä vaelteli. Puistossa oli varsin vähän väkeä, joten siellä oli oikein mukava liikuskella.Jatkamme puistoilua.

Ollaan Mollyn kanssa treenattu aika usein tokoa ja myös muutamia rally-muuveja. Rallyssa edessä peruuttaminen tarpeeksi pitkälle on tosi vaikeaa. En ole saanut Mollya tajuamaan, että niin kauan peruutetaan, kun ohjaaja hokee Pakkipakki... ja heiluttelee käsiään. Nyt koira pysähtyy jossain vaiheessa omineen. Pitää kaiketi alka jotain takatassutargetia kehitellä. Nami kädessä ei kannusta menemään taaksepäin vaan matka jää vielä lyhyemmäksi. Aika suoraan Molly menee kyllä. Se on hyvä.

Ollaan harjoiteltu sivuilla peruuuttamista. Joskus sujuu hyvin, joskus lähtee lopussa vinoon. Kaikki onnistuu, jos vieressä on joku este, mutta avoin tila on vaikeampi juttu.

Tokossa on monta treenattavaa asiaa. Lähteminen ekalla käskyllä ruutuun tai kiertoon on osoittautunut hankalaksi. Alussa se sujui hyvin. On vaikea sanoa, mistä tämä johtuu. Kaukokäskyt takapalkalla onnistuvat kohtuu hyvin. Ilman takapalkkaa helposti etenee. Liikkeestä istuminen on vielä treenin alla. Vaihdoin käskyn Istu käskyyn Sit ja sen ylioppiminen vie aikansa. Seuraamisen sinnikkyyttä harjoitellaan myös. Eli homma on vielä aika auki, mutta joka tapauksessa mennään oman seuran toko-kokeeseen, jonne on paikka maksettu ja tehdään maksullinen harjoitus. Sittenpä näkee, miten koetilanteessa koira suoriutuu. Rallyssakin yleensä ollaan tarvittu useampi harjoituskisa, ennenkuin homma on alkanut luistaa. Alokas-toko meni kolmella kisalla läpi. Luulen, ettei tämä luokka enää ole niin läpihuutojuttu. Mutta koska koira on vasta täyttänyt kolme vuotta, niin eihän meillä kiire ole minnekään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti