7.4.2024

Kylässä ja kisaamassa Lohjalla

 Perjantaina suunnattiin koirien kanssa Lohjalle ystävän luokse kylään.  Koska oltiin saatu voittaja-luokkaan rallykisaan paikka, olin kysynyt, että voidaanko tulla kokeilemaan mestariluokkaa. Ja päästiin. Ei ollut suuria odotuksia, koska treeni on vaiheessa, mutta ihan kiva kuitenkin testata, missä mennään.Olin vähän järkyttynyt, kun kisakirjeessä oli, että mestarissa oli 26 koirakkoa. Muutama sitten oli tippunut kisapäivään mennessä, mutta 23 kisaajaa kuitenkin. Toivoin, että pikkukoirat, joita oli kolme, olisivat ekana, mutta se toive ei toteutunut. 

Lohjan halli on pieni, joten tehtävien välitkin olivat lyhyet. Olin tutkaillut tuomari Tarja Hiissan ratoja ja havainnut, etteivät ne ole helpoimmasta päästä. Ja tämäkin rata sisälsi paljon mestaritehtäviä. 

Sisäänmenoaukko aidatulle alueelle oli lähdön kohdalla ja postumisaukko tuolla hyppysarjan reunassa. Sitä lähestyttäessä Molly häröili ja lähti takaani liikkumaan ihan omaan suuntaansa kahdesti. Eli molemmat helpot liikkeet 7 ja 8 piti uusia ennen suorittamista. 

Edessä peruuttaminen loppui alkuunsa. Se on vielä työn alla, mutta tekee Molly kotona tuon paremmin. Kisatilanne toki on eri. Välillä pikkukoira pälyili ja ajautui turhankin kauas, mutta oli oikein iloisia ja hyviä tehtäviäkin meillä. Oikealta oikealle käännös alkaa jo kohtuullisesti sujua. Loppujen lopuksi ei me niin kauas jääty tuloksesta kuin oletin. Tässä video ja sen alla tuloslappu. Vinoutta ja epätarkkuuksia on, mutta kunhan koira keskittyy seuraamiseen tarkemmin, moni niistä  korjaantuu kyllä.



Koirat käyttäytyivät todella hienosti ja rauhallisesti kyläillessä. Oli ihana nähdä ystävää, jonka kanssa ollaan tunnettu melkein 40 vuotta.


2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, onnittelut! Tuohan meni niin hienosti, että ihan hyvin voitte katsella toisiakin mestarikisoja. Toinen kymppi pois, niin se ois ollu tulos. Hurjan taitavaa! T:Tiia&Kide

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tiia. Olihan siinä hyvät hetkensä. Tulos oli kohtuullisen lähellä. Ensi viikonloppuna on seuraava kisa tässä lähellä. Katsotaan, miten se sujuu. Peukkuja saa pitää. :-)
    terveisin Jaana

    VastaaPoista