29.9.2024

Treenailu jatkuu

 Koirat ovat aloittaneet taas juoksumattoilun.  Edellisen kerran ne ovat matolla juosseet huhtikuussa ja sitten käsitapaturma katkaisi  käden lisäksi tämän treenin. Hyvin on laji molempien mielessä. Molly menee totisena ja keskittyneenä, Greetta vähän jännittyneenä, mutta menee hyvin kuitenkin. Molempia pidän hihnassa varan vuoksi. Greetta erityisesti tarvitsee hihnan, sillä se saattoi tehdä yllättäviä pysähdyksiä aiemmin ja tippua kyydistä. Onneksi ei mitään sattunut, mutta hihna estää tämän enää tapahtumasta. Olen pitänyt vauhdin rauhallisena. Rentoa ravia molemmilla. Saija huomasi Mollyn syvien lihasten kehittyneen jo kahden kerran jälkeen. Jatkamme viikottaista mattoilua.

Päätin muuttaa Mollyn noutoa. Koska sen on hankala tulla kapula suussa sivulle ( vauhti hidas ja pureksii kapulaa kamalasti), päätin, että opetan sen tulemaan kapulan kanssa eteeni ja siitä ilman kapulaa sivulle.

Tästä treeni alkoi heti seuraavana päivänä toko-kokeen jälkeen.



Lisäksi harjoittelimme vähän rally-käännöksiä ja edessä peruutusta.


Sitten treeniä Ruissalon toko-treeniryhmässä.



Ruutu tehtiin ylipitkästä matkasta. Toisella pysähdyksellä Molly huomasi, että Fanny kotiväkensä kanssa oli ilmestynyt nurmen reunalle. Piti heille vähän häntää heiluttaa.


Alkaa jo ulkotreenit olla loppusuoralla. Treenien lopussa oli hieno auringonlaskutaivas.


Sitten olikin toko-treeneissä vähän taukoa, kun oli elämässä kaikenlaista muuta puuhaa. Käytiin ystävien luona Hollolassa kylässä. Mutta sitten taas treeni jatkui Haminan hallissa.


Ensin Molly teki tärkeimpiä treenejään.  Sitten Greettakin sai vähän tehdä tokoa. Sillä nousevat kierrokset varsinkin irtoavissa liikkeissä ja alkaa haukku, joten se sai tehdä vain hiukan.


Eilen meillä oli korvaava toko-treeni, kun tiistaina oli kouluttajalla vähän muuta puuhaa. Kati on toko-ringissä valmennettavana ja tehtiin Ruissalossa toko-ringin mukautettu ja helpotettu treeni, jossa oli houkutuksia matkalla. Ensin Molly teki kiertojen vierestä luoksetulon, jonka lopussa se ei tullut sivulle vaan meni haistelemaan ja otettiin uudestaan. Sitten oli ohjattu nouto,  jonka kapuloiden viennin koira katsoi ja sitten käännettiin eteen ja lähetettiin noutamaan. Ihan onnellisesti unohdin, että Mollya piti auttaa eteen kapulan kanssa tulemisessa, mutta se TULI eli on alkanut älytä sen tuontipaikan. Ohjaaja oli siis sählä, ei koira. Sitten kapula heitettiin takaisin pitemmälle niin, että koira sen näki ja käännyttiin kohti ruutua. Ei jäänyt Molly miettimään kapulaa vaan meni pitkästä matkasta ruutuun.  Ekalla kerralla pysähdys ei ollut täydellinen, mutta toisella kerralla oli hyvä. Maahan menoon tarvittiin tuplakäsky. Olisi pitänyt käydä palkkaamassa se stoppi ja jättää siihen. Ruudussa oli targetti. 



Oli mielenkiintoinen treeni. Suurin osa koirista ei juuttunut edelliseen tehtävään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti