15.9.2024

Molly kisakentillä tänä viikonloppuna

 Eilen lauantaina oli Kouvolassa rally-kisa, jonne koirien kanssa suunnattiin. Tuomarina oli Saara Uljas, uusia rally-tuomareita. Radassa oli runsain mitoin käännöksiä, mutta ihan tehtävissä. Mollyn mielentila oli erittäin hyvä. Viileä halli oli sille mieleen. Varsin pimeä halli kyllä. 

Oli radan jälkeen ihan hyvät fiilikset. Peruutus edessä ei onnistunut. Matkaa ei tullut riittävästi ja Molly istahti. En kuitenkaan uusinut liikettä, koska ei ollut takeita, että onnistuu. Keittiössä ennen ruokaa onnistuu todella hyvin ja nyt sitä pitää ruveta tekemään joka paikassa Mollyn kanssa, että varmentuu. Valkovuokon uusin, kun Molly katseli ihan muualle eikä tehnyt liikettä. Tuliko jostain haju, kun se katseli eri suuntaan. Uusiminen onnistui. Vaan ei tullut tulosta. Kolme käännöstä, sellaiset, joissa koiran pitää peruuttaa ohjaajan vieressä, eivät onnistuneet, sillä Molly vähän koukkaa ja vartalo kääntyi minua vasten. Yleensä nämä ovat menneet ihan hyvin. Siispä saatiin 40 virhepistettä peruutuksista ja käännöksistä, 3 vp uusimisesta ja yhden virhepisteen menetyksiä neljä. Hyvillä käännöksillä oltaisiin saatu hieno tulos. Nyt jäätiin 53 pisteeseen. No tietääpä, mitä treenata. 


Joka tapauksessa minulla oli mukanani reipas ja iloinen leijonatyttö, joten itselle jäi radasta tosi hyvä mieli.  Paras rally-kamu.


Tänään oli sitten Haminassa tokon piirimestaruuskisat . Ne olivat ulkona ja sää oli pilvinen ja melko raikas. Hyvänä päivänä oltaisiin oltu ainakin lähellä ykköstulosta. Vaan Mollylle tuli jonkin verran kämmejä.  Paikkiksessa Molly haisteli maata,kun jätin sen. Seuraaminen on ihan kamalaa perässä kulkemista. Sitä on pakko treenata paljon. Hyppynoudossa Molly karkasi noutamaan kapulaa ilman lupaa ja nollasi liikkeen. Loppuosaa pitää treenata, sillä kun se kääntyy, se pureskelee kapulaa melkoisesti. Kun se tekee vauhdilla, se ei ehdi ajatella pureskelua. Kaukossa se meni istumasta maahan ilman lupaa. Perusasennot ovat välillä vinoja lopussa. Ja kartioiden kierrossa se lähti hyvällä vauhdilla, mutta jäi tuijottamaan radan vierellä istuvia ihmisiä. Piti kutsua se pois. Eli työsarkaa riittää. Saatiin kakkostulos. Nippa nappa.


Tulin siihen tulokseen, että tässäkin lajissa meillä pitää olla seinät ympärillä, ettei ole niin paljon häiriötekijöitä. 

Mutta treeni jatkuu.

6.9.2024

Essi Pasasen kuvia elokuun lopun rally-kisoista

 







                                                         Kivoja kuvia.

2.9.2024

Siellä ja täällä poseeraamassa

 








                                             Jokipuiston poseerauksia nämä.
                                             Seuraavat kuvattiin metsässä.





                                                     Loput kuvat Citymetsässä.





                                                         On ne söpöjä.

1.9.2024

Greetta SM-agilitykisoissa ja Molly oman seuran toko-kisoissa

 Greetta lähti Valkeakoskelle Marjutin ja cockeri Terran kanssa kisaamaan agilityn SM-kisoihin. Greetta on ollut hyvässä vauhdissa, joten hyvillä mielin matkaan lähtivät. 


                                        Tässä Marjut, Terra ja Greetta poseeraavat iloisina.

Perjantaina oli kaksi etko-rataa, joilta oli vielä mahdollisuus nousta, jos nollat puuttuivat. Onneksi nollat olivat olleet jo aikaa sitten kasassa, joten hankittiin vain kokemusta kisapaikasta. Greetan radat menivät huippuhienosti. Hyppyradalla se teki nollan ollen 20 reilusti yli sadasta osallistujasta. Upea mummeli. 


                     Agilityradalla se teki toisen nollan sijoittuen 11. sijalle. Eli tuplanolla!!


Tämä video on kuvattu livestreamista kännykällä eli taso ei ole korkea, mutta kovaa vauhtia tikuttaa Greetta. 

Varsinaisena yksilökisapäivänä aloitettiin hyppyradasta.


Hyvä meno jatkui edelleen. 40 parasta pääsi finaaliin ja Greetta teki nollan ollen 28. ja sai finaalipaikan.

Finaalissa sitten kepit tuottivat niin paljon vaikeuksia yllättäen, että hylky tuli. 

Sunnuntaina oli sitten joukkuekisapäivä. Greetta aloitti joukkueen ensimmäisenä koirana.


Jälleen Greetalla meni hienosti ja se teki nollan. 10 parasta joukkuetta pääsi finaaliin ja Greetan joukkue, joka sijoittui kahdeksanneksi, oli siis mukana finaalissa. 

Finaaliradalla tuli sitten hylky, Mutta sekin rata oli oikein hieno.


Joukkueen lopullinen sijoitus oli kahdeksas, mikä oli todella hyvä sijoitus. 
Marjut jaksoi juosta kahden minikoiran kanssa siis yhteesä 12 rataa viikonlopun aikana. Hän on kyllä taitava ohjaaja ja on saanut Greetasta tehtyä todella pätevän agilitykoiran. Kiitos, Marjut. 

Molly kisasi oman seuran toko-kisassa eilen lauantaina avo-luokassa. Se joutui odottamaan toimistossa häkissä aamupäivän, sillä olin ilmoittautumisten vastaanottaja. Sitä taisi jännittää kaikki touhu, sillä sille tuli ripuli, vaikka aamulla ihan normisti kakkasi. Ensin oli kuitenkin Greetta kahdessa kehässä. EVL ja VOI-luokka tarvitsivat paikallaoloon varakoiran, koska kisaajia kummassakin luokassa oli vain kaksi. Lupasin, että Greetta voi olla molemmissa. Sen tokoamisesta on aikaa kolme vuotta, mutta luotin, että se edes jollain lailla selviää. 

EVL-paikkiksessa Greetta meni maahan, kun piti istua 2 minuuttia ohjaaja piilossa. Mutta sain sen istumaan, kun palasin näkyviin eikä se mennyt maahan vierustoverin ohjaajan käskystä vaan minun käskystäni. Eikä se lähtenyt ohjaajan luokse, kun vierustoveri kutsuttiin, vaan vasta minun kutsustani. Hieno suoritus siis. 

Voittajaluokassa oli vain 2 minuutin piilomakuu. Greetta meni maahan vasta omalla vuorollaan ja oli ihan kauniisti ollut paikallaan. Se nousti istumaan vasta minun käskystäni, joten olin enemmän kuin tyytyväinen sen suorituksiin. Olisipa kiva joskus pystyä sen kanssa vielä tokoilemaan, mutta kun se on kiihtyessään äänekäs ja huolimaton, niin pitää odottaa vanhenemista vielä lisää. 

Molly sai paikkaistumisesta kympin. Hieno tulos, sillä loppumeterillä vieruskaveri säntäsi ohjaajansa luo ja Molly pysyi paikoillaan. 

Oma suoritus oli viimeisenä viidestä avo-luokkalaisesta.

Ensimmäisenä oli seuraaminen. Se oli selvästikin jännittynyt ja laahusti perässäni. Eli siinä työsarkaa. 
Mutta hiljalleen se piristyi ja oli ihan iloinen, Perusasentoihin tulo menee treeniin, sillä se tulee vinoon,
Hyppynoudossa se teki noudon hyvin, tosin kapula lipsahti suusta, mutta nopeasti se sen nappasi. Viereen tulo oli heikko esitys. Jos olisin ollut viisas, olisin antanut sivu-käskyn. Oltaisiin saatu enemmän pisteitä. Mutta en ollut viisas. Vitonen tuli. Ruutua jännitin kovasti. Molly on ollut ihan hukassa ruudun kanssa, kun siellä ei ole targetia. Vaihdoin pysäytyssanaa. Molly lähti kuitenkin reippaasti ruutuun, mutta jäi haistelemaan ensin ja annoin toisen pysäytyskäskyn ja sitten maahan-käskyn, Kierto oli hieno, Tässä tuloslomake.



                                                         Tässä video. 

Jäätiin viiden pisteen päähän ykkösestä, mutta kun saadaan tietyt asiat kuntoon, ykkönen on ihan mahdollinen saada. 


                                            Tultiin toiseksi kuitenkin. Se oli kiva yllätys

Ensi viikollan on rally-tokon piirimestaruuskisa. 26 mes-koiraa ja tiukka tuomari. Ja ulkokisa. Saas nähdä, kuinka käy.