25.3.2024

Greetta kävi viikonloppuna agility-halli-SM-kisoissa ja tänään treenattiin rallya

 Greetta ei päässyt suoraan kisoihin, jonne valittiin 80 miniä tulosten perusteella rankattuna ja Greetta oli numero 81. Päätettiin Marjutin kanssa, että hän ilmoittaa Geen yhteen etko-kisaan perjantaina. Jos ei sitten paikka varsinaiseen kisaan aukea, niin ei ole niin suuresta rahasummasta kyse, että hirveästi harmittaisi. Kisaviikko vieri eteenpäin. Muissa kokoluokissa varallaolijoita pääsi kisaan, mutta Greetta olla möllötti ekalla varasijalla. 

Torstai-iltana oli Greetan agitreenit Marjutin kanssa. Sieltä palatessa iltayhdeksän jälkeen Marjutille tuli viesti, että paikka on Greetalle auennut. Ihan kiva, että silloin, sillä Marjut ja Ninni olivat reissuun lähdössä seuraavana päivänä puoleen päivään mennessä ja jos sen jälkeen olisi tieto paikasta tullut, niin kyllä olisi ottanut päähän.

Perjantaina vein Greetan Marjutille kimpsuineen. Onneksi Marjut asuu lähellä, sillä kotimatkalla tajusin, että kaiken muun pakkasin - paitsi koiran paperit. Siispä kiireesti niitä hakemaan ja viemään. Huh!

Greetta teki hienon etkoradan, paitsi keinu oli ihan kamala, kun loikkasi ties mistä. Mutta vauhti oli hyvä ja koiran mielentila loistava. Tässä etko-rata.


Lauantaina oli minien kisapäivä. Greetta aloitti hyppyradalta. Se teki hyvän nollan ja oli sijalla 20.
(Kisapäivän videot on kuvattu livestreamilta tietokoneeelta kännykällä. Minä kommentoin, kun kuuluttaja sanoi, että koira on kolmevuotias. Ei ole.)

Tässä hyppyrata.


Agiradalla Greetta teki kaikki kontaktit, mutta liukastui ennen yhtä hyppyä ja pudotti riman. Eli tulos oli 5 ja sijoitus 28.

Tässä agirata.


Yhteistuloksissa ( oman laskun mukaan ) Greetta oli kahdeksas mineissä, mutta kun ei tässä kisassa laskettu yhteistuloksia finaalia varten, vaan erikseen otettiin kymmenen parasta hyppyradalta ja kymmenen parasta agiradalta, niin finaaliin ei ollut asiaa.

Hyvin paineli Greetta, joka kulkee kohti kymmentä ikävuotta kovaa vauhtia. Sillä on loistava ohjaaja.

Tänään on maanantai ja arjen alkamisen kunniaksi pienen tauon jälkeen lähdettiin tekemään rally-ratatreeniä Haminaan Kyllin ja villakoirien kanssa. Tehtiin Tiia Hämäläisen rata, koska pitkäperjantaina mennään Lappeenrantaan Kyllin kanssa kyseisen tuomarin radalle kisaamaan. 

Palkkaa annoin tämän tästä sopivissa kohdissa molemmille. 
Ensin Mollyn rata. Yhdessä kohdassa jäi haistelemaan, mikä ei ole sille tavallista. Muuten aika ok rata


Greetta teki saman radan, vaikka onkin mestariluokan koira. Koska sen ongelma on lähinnä mielentila, ei luokalla ole niin väliä.  Kolmannella kyltillä tuli haukahdus, jolloin heti lopetus ja vahva huomautus. Sitten aloitimme uudestaan. Sitten meni rata varsin hienosti muutamalla pienellä piippaukseslla ja lopuksi koira sai hyvä palkan. Vaikkeivät nämä treeni ikinä kisakentille enää johtaisi, niin ainakin löytyy oikeaa mielentilaa, kun oikein yrittää edes treeneissä. 

Tässä Greetan rata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti