24.9.2012

Treeneissä tauon jälkeen

Friidalla meni pari maanantaitreeniä ohi suun, kun kävin kamerakurssilla. Tänään sitten päästiin treenaamaan ja oi, kuinka mukavaa se taas olikaan. Tosin astmapiippu jäi kotiin, ja ensimmäisen radan jälkeen meikäläinen hinkui ja vinkui yrittäessään saada happea, mutta hengissä selvittiin kotiin asti - ja koiralla oli kivaa.


Ensimmäinen treeni oli tällainen. Yllättäen vaikein kohta oli hyppy 10, sillä kun minä yritin ehtiä hypyn 11 taakse, Friida ajoi toistuvasti hypyn 10 ohi kääntyen seuraavalle hypylle. Lopulta se sitten onnistui ja jopa ehdin valssatakin hypyn 11 takana. Kepeillä tuli taas havaittua, ettei Friidalle saa yhtään kädellä huitoa keppejä, vaan sen pitää antaa itse hakea ne. Silloin sujuu mainiosti. Se ei myöskään kestä vielä kovin kaukana edessä vedättämistä kepeillä vaan pitää hetken odottaa ja sitten voi syöksyä ohi. 

Toinen rata oli aika lailla edellinen rata takaperin. Yllättäen se oli myös helpompi näin päin. Ainoastaan viimeinen hyppy vaati treenausta niin, että Terhi oli pallon kanssa valmiina, kun Friida tuli putkesta, jolloin se sivulle katsomatta teki viimeisen hypyn vauhdikkaasti.


Kiva oli treenata. Olen ilmottanut Friidan lokakuun alussa Vantaalla oleviin kisoihin. Siellä on kaksi agilityrataa. Samana viikonloppuna on myös Kouvolassa kakkosten kisat. Taidan ilmoittaa Friidan sinnekin.


1 kommentti: